FOLLOW US: facebook twitter

Η λιακάδα ξανάφερε τον… πράσινο ήλιο!

Ημερομηνία: 06-12-2021 | Συντάκτης:

-Περίπου 5.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες του νομού για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

-Η πιο μεγάλη νίκη είναι η μαζική συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας, Μιχ. Κατρίνης


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η κυριακάτικη λιακάδα αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμμαχος του Κινήματος Αλλαγής, αφού περίπου 5.000 πολίτες στην Ηλεία αξιοποίησαν την καλοκαιρία και έσπευσαν στα εκλογικά τμήματα του νομού για να ψηφίσουν το πρόσωπο της αρεσκείας τους για την προεδρία του κόμματος, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, όπως φάνηκε και πανελλαδικά με τους πάνω από 220.000 ψηφίσαντες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εκλογικό τμήμα του Πύργου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν «ουρές» ψηφοφόρων, ενώ ίδια εικόνα υπήρξε και στην Αμαλιάδα.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι συνέβαλαν καθοριστικά στην ομαλότητα της διαδικασίας και στη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, βοηθώντας τους πολίτες –ιδιαίτερα τους κοινωνικά ευάλωτους- να συμπληρώσουν την αίτηση μέλους/φίλου και στη συνέχεια να μεταβούν στο παραβάν και από εκεί στην κάλπη.

Ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον Πύργο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή:

«Η πιο μεγάλη νίκη είναι η μαζική συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. Η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη είναι το Κίνημα Αλλαγής να έχει τα ποσοστά αυτά που θα το καταστήσουν και πάλι πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων με υψηλούς πολιτικούς και εκλογικούς στόχους. Για μια νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη, για μια νέα αλλαγή», τόνισε.

Επί ποδός οι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Η υψηλή προσέλευση των πολιτών ικανοποίησε και τους εκλογικούς αντιπροσώπους των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, καθώς ανέφεραν με δηλώσεις τους ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και επιβεβαίωσε τη δημοσκοπική άνοδο που καταγράφει το κόμμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης (Ανδρουλάκης), δήλωσε η μεγάλη προσέλευση αποτελεί δείγμα της ανάγκης των προοδευτικών πολιτών να εκφραστούν ξανά πολιτικά μέσα από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

«Αυτή τη στιγμή, από σήμερα, δικό μας χρέος είναι να μπορέσουμε να ακούσουμε και να εκφράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια προσπάθεια για την παράταξη, για τη χώρα και για τα προβλήματα των ανθρώπων. Είναι δεδομένο ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τις τελευταίες κυβερνήσεις και πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και είναι ιστορικό μας χρέος, να διαδραματίσουμε έναν ρόλο προς μια κατεύθυνση κοινωνικής ισορροπίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάδειξης των προβλημάτων που έχει αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πολίτης. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε, το δείχνει και η δυναμική της σημερινής», τόνισε.

Ο Ανδρέας Σταματόπουλος (Χρηστίδης) δήλωσε πως «σήμερα είναι μια πολύ ευτυχής ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής, Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται σε μια πραγματική γιορτή για το κόμμα μας, Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προσδοκία μέχρι στιγμής, ανεξαρτήτως ποιον υποψήφιο στηρίζει ο κάθε ψηφοφόρος, τον καλούμε να εκφραστεί. Η υποψηφιότητα του Π. Χρηστίδη εκφράζει συγκεκριμένα νεανικά, ηθικά και αξιακά χαρακτηριστικά για μας. Προσδοκάμε κάθε καλό για κάθε υποψήφιο και την επόμενη μέρα να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για το κόμμα και για να έχουμε καλύτερες μέρες».

Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ Ηλείας, Σάκης Γιατράς δήλωσε:
«Σήμερα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας. Αυτό που συμβαίνει και στα 12 εκλογικά κέντρα του νομού είναι πρωτόγνωρο. Στα περισσότερα έχουμε περάσει το διπλάσιο αριθμό συντρόφων και φίλων σε σύγκριση με το 2017. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος μας αγκαλιάζει πάλι και ενωμένοι θα προχωρήσουμε για το αύριο που θα είναι η ελπίδα και για το κόμμα και για τη χώρα».

Ο πρώην βουλευτής Ηλείας, Γιάννης Κουτσούκος, δήλωσε: «Μια νέα σελίδα δημοκρατικής ελπίδας ανοίγει σήμερα με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή. Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία που θα αναλάβει την επόμενη θα ενώσει όλες τις γενιές. Να τιμά την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ που είναι ζωντανό μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και θα μας ξαναδώσει τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε θετικά τις εξελίξεις στη χώρα. Νομίζω ότι η προστατευτική σκιά της Φώφης Γεννηματά που οδήγησε σε μια προεκλογική εκστρατεία, συνέβαλε στη μαζική συμμετοχή του κόσμου και ελπίζω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι και η εγγύηση και της νέας μας πορείας αλλά και της ενότητας που τόσο έχουμε ανάγκη για να επιτελέσουμε το σκοπό και να παίξουμε το ρόλο που θέλει η Ελλάδα στη νέα εποχή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος