
Αναστάτωση προκάλεσε σε πολλούς εγχώριους κύκλους, η ανακοίνωση της επίσκεψης της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι. Η ρουμάνα εισαγγελέας με τους μεγάλους φακέλους για την Ελλάδα, έρχεται στην Αθήνα για να επισκεφθεί το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ενώ θα έχει και συναντήσεις με αρκετές εθνικές Αρχές.
Το ενδιαφέρον, όμως, θα συγκεντρώσει η συνέντευξη Τύπου «εφ’ όλης της ύλης» που θα δώσει σήμερα. Έχει σημασία μάλιστα η επισήμανση ότι η παρέμβαση αυτή θα είναι ανοιχτή και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φροντίσουν να κρατήσει όσες ώρες χρειαστεί… Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι χτύπησαν «καμπανάκια» σε πολλά κυβερνητικά γραφεία
Ο νεοσύστατος θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, μετατράπηκε σε «φάρο» Δικαιοσύνης για την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς, σε μία εποχή μάλιστα που η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δοκιμάζεται. «Ο νόμος είναι ίσος για όλους», είχε πει κάποτε η Λάουρα Κοβέσι κι αυτή ήταν μια φράση που έμελλε να την συνοδεύει για πάντα.