FOLLOW US: facebook twitter

Κόβουν 400 εκ, από επιδόματα για το παιδί, το νοίκι, τους ανάπηρους και τα σχολικά γεύματα

Ημερομηνία: 17-12-2019 | Συντάκτης:

Κατά 400 εκ. ευρώ, μειώνεται φέτος για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς αύξησης, ο προϋπολογισμός σε ότι αφορά τα κονδύλια που προορίζονται για την πρόνοια. Ένας προϋπολογισμός που δεν είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός , διότι αυτή η τεράστια μείωση προέρχεται από τις περικοπές στα επιδόματα που αφορούν τα μεσαία στρώματα.

1ον. Μείωση κατά 139 εκατ. στο επίδομα παιδιού. Από αυτά η κυβέρνηση εξοικονομεί τα 123 εκατ. για το διχίλιαρο για τα νεογέννητα και μάλιστα όχι για όλα, γιατί 3 στα 10 νεογέννητα δεν θα πάρουν τίποτε. Επίσης δεν υπάρχει ούτε ένα € για βρεφονηπιακούς στον προϋπολογισμό.

Για τα σχολικά γεύματα σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2019, λείπουν 30  εκ. ευρώ – πέρυσι δόθηκαν 44 εκ.- για τα παιδιά του δημοτικού. Σε ότι αφορά την φοροαπαλλαγή των 1000 ευρώ για κάθε παιδί, εδώ υπάρχει ένα μικρό «μυστικό», γιατί στο πρώτο παιδί δίνει μόνο 375 ευρώ. Γιατί; Γιατί οι μονότεκνες οικογένειες είναι οι περισσότερες!

2ον Αναπηρικά επιδόματα. Αφορούν όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μείωση κατά 173 εκατ. Σ’ αυτόν τον κωδικό βρίσκονται και τα επιδόματα των ομογενών, στεγαστικής συνδρομής, υπερηλίκων και ορεινών περιοχών.

3ον: Μείωση κατά 53 εκ. του επιδόματος ενοικίου την στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει πάνω από 150 εκατ. σε όσους έχουν περιουσία πάνω από 500.000 από τον ΕΝΦΙΑ. Αυτά είναι τα 400 εκ. που κόβονται από τα μεσαία στρώματα!

Τι αυξάνεται στον Προϋπολογισμό του 2020; Το μόνο επίδομα που αφορά την φτώχεια! Το ΚΕΑ, που ταυτόχρονα αλλάζει όνομα και πλέον θα ονομάζεται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το οποίο αυξάνεται κατά 170 εκ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος