FOLLOW US: facebook twitter

Η Κάτια Σαμαντζή στο Πελόπιο – Κούλουμα σε Στρέφι και Δρούβα

Ημερομηνία: 25-02-2023 | Συντάκτης:

Όλα έτοιμα για το αποκριάτικο τριήμερο στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τις τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑΟ), σε συνεργασία με φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, όπου το βράδυ στις 7:30 μμ, στον λόφο Δρούβα θα γίνει η αναβίωση του εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στην κεντρική πλατεία του οικισμού, με ψήσιμο και προσφορά εδεσμάτων, πολύ χορό και διασκέδαση.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 6:00 μμ, στην πλατεία Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Πελόπιο, θα γίνει από κατοίκους των Κοινοτήτων Πελοπίου και Στρεφίου, η αναβίωση του γάμου του Γιαννάκου, ενός διασκεδαστικού εθίμου που ενθουσιάζει όσους συμμετέχουν. Γύρω στις 7:30 – 8:00 μμ θα γίνει στην πλατεία του Μπαντούνειου η καύση του Καρνάβαλου, συνοδεία αποκριάτικης χορευτικής μουσικής με DJ για ένα ξεχωριστό πάρτι με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Η βραδιά θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία, στον εσωτερικό χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου Πελοπίου, με τη γνωστή τραγουδίστρια από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό The Voice, Κάτια Σαμαντζή, πρώην τραγουδίστρια τωνC:REAL, η οποία θα πλαισιώνεται από μπάντα σύγχρονης μουσικής. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή τραγουδίστρια με μεγάλη αποδοχή, ιδίως από το νεανικό κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί, με τα καθιερωμένα Κούλουμα, με μουσική και χορό στην Τ.Κ. Στρεφίου (χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης) όπου θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν και στον λόφο Δρούβα, κλείνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις.

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν από κοινού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αρχ. Ολυμπίας, Πελοπίου, Στρεφίου, μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Ποια είναι η Κάτια Σαμαντζή

Η Κάτια Σαμαντζη είναι τραγουδίστρια – μουσικός με καταγωγή από τις Σέρρες. Ως “ερωτικός μετανάστης” αλλά και μανούλα πλέον έχει μετακομίσει μόνιμα στην Ηλεία. Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε περίπου στα 17 όταν εργάστηκε για πρώτη φορά σε μουσικές σκηνές αλλά και σε νυχτερινά μαγαζιά δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως 2002 Gr, Χρήστος Χολίδης, Πέγκυ Ζήνα, Τσαλίκης, Παπαδόπουλος, Καίτη Γαρμπή, Χρήστος Δάντης και πολλούς ακόμη.

Ώσπου στα 24 της έκαναν πρόταση οι C:Real και για περίπου 5 χρόνια έγινε η Φωνή της μπάντας. Η Κάτια Σαμαντζή μαζί με τους C:real κυκλοφόρησαν 2 δισκογραφικές επιτυχίες.

Η εξέλιξή της όμως δεν σταματά εδώ καθώς στα 30 της χρόνια και μετά από την εμπειρία της μητρότητας αποφασίζει μαζί με τον άντρα της και “συνοδοιπόρο ζωής ” όπως εκείνη αναφέρει πολλές φορές Γιώργο Βαλκανα να δηλώσει συμμετοχή στο The Voice λέγοντας μάλιστα ότι ήταν πάντα “ο κρυφός φόβος της απόρριψης”. Έχει πει μάλιστα σε πολλές συνεντεύξεις της ότι είναι πολύ σημαντικό στα παιδιά μας να δείχνουμε ότι και οι μεγάλοι παλεύουν για τα όνειρα τους.

Ο φόβος της όμως έγινε μία μεγάλη επιτυχία διότι όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει και τις 4 καρέκλες με την ερμηνεία της στο τραγούδι Je taime της Γαλλίδας τραγουδίστριας Lara Fabian αλλά έφερε κόντρα, ανάμεσα στους coaches. Ο Σάκη Ρουβάς δεν δίστασε να διακινδυνεύσει την φιλία του με τον Πάνο Μουζουράκη καθώς τον μπλόκαρε ώστε να μην καταφέρει να την πάρει στην ομάδα του. Εκτιμώντας αυτή του την κίνηση η Κάτια διάλεξε τον Σάκη Ρουβά ο οποίος πίστεψε στη φωνή και στο ταλέντο της και την επέλεξε 2 φορές ανάμεσα σε αρκετά ταλαντούχος παίκτες.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζει μαζί της στους προ ημιτελικούς το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο The Voice όπου θα είναι Live μετάδοση και η πορεία της πλέον στο παιχνίδι θα εξαρτάται από την αγάπη και την ψήφο του κόσμου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος