FOLLOW US: facebook twitter

Η Κατερίνα-Μυρτώ Νοταρά, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΦΙΑΠ: Στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ΑΜΕΑ

Ημερομηνία: 06-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επισκέφθηκα, την Τετάρτη 03/07,το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου, προκειμένου να βρεθώ κοντά στους ΑΜΕΑ, συμπαραστάτης τους, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες τους καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, και τα οποία για δεκαετίες τους ταλαιπωρούν, εξαιτίας της ανύπαρκτης Πολιτικής μέριμνας των προηγούμενων Κυβερνήσεων, θέτοντας τους στο περιθώριο και αγνοώντας παντελώς τις καθημερινές αντιξοότητες και τα προβλήματα που τους δυσχεραίνουν την διαβίωση τους.

Αρκετά από αυτά τα προβλήματα άρχισαν να ελαχιστοποιούνται μετά από συγκεκριμένα μέτρα που πάρθηκαν και τα οποία επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και τα οποία μέτρα ίσχυαν και ισχύουν σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ήμασταν χώρα αφιλόξενη και εχθρική προς τους ΑΜΕΑ, θέτοντας τους έτσι σε περιθωριακά πλαίσια. Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως, κατά την περίοδο της κρίσης οι ΑΜΕΑ τιμωρήθηκαν με απάνθρωπο τρόπο από τις Κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (2010 – 2014), όπου υπήρξαν δραματικές περικοπές των εισοδημάτων τους, καθώς επίσης υπήρξαν και ποικιλόμορφες κωλυσιεργίες, παρεμποδίζοντας την πρόσβαση τους σε Υγεία και Παιδεία και κατά προέκταση, δυσχεραίνοντας σοβαρά την καθημερινότητα τους.

Συζητώντας μαζί τους, διαπίστωσα για πολλοστή φορά πως οι ΑΜΕΑ για εμάς αποτελούν “φωτεινούς φάρους θέλησης ζωής”, μέσα από την πληθώρα αξιοθαύμαστων χαρακτηριστικών που τους διακατέχουν όπως, θέληση, πείσμα, επιμονή και υπομονή, γνώσεις και ικανότητες και πάνω απ’ όλα δύναμη και άσβεστη επιθυμία για δημιουργία, προκοπή και προσφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, απέδειξε περίτρανα τις προθέσεις, τους σχεδιασμούς και το όραμα του, πάνω σε θέματα Ισότητας και Ισονομίας. Σε χρόνια βαθιάς ιστορικά ύφεσης για την Πατρίδα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να ξεκινήσει σταδιακά, την αποκατάσταση των άδικων επιβαρύνσεων που επέβαλαν οι πολιτικές της περιόδου 2010 – 2014, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, επιβαρύνσεις που έπληξαν και τους ΑΜΕΑ. Σκοπός και στόχος μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας των σε όλους τους τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς τούτο, αποτελούν οι 4.500 προσλήψεις Ειδικού Προσωπικού,στις οποίες προβήκαμε εντός του τρέχοντος έτους. Στηρίζουμε ένθερμα, την Ισότητα και την Ισονομία και τασσόμαστε, ως ένθερμοι υποστηρικτές, υπέρ της άποψης πως όλες και όλοι πρέπει να ξεκινούμε από την ίδια γραμμή εκκίνησης, έχοντας ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς με άξονες τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε ταιριάζει σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα – όπως μας αρέσει να λεγόμαστε.

“Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο”, αποτελεί τη βάση όλων των οραμάτων και όλων των σχεδιασμών μας. Οι ΑΜΕΑ δικαιούνται την πλήρη ένταξη τους στην Κοινωνία, με ίσα δικαιώματα, με ίσα κριτήρια και ευκαιρίες, ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση, ανάλογη ενίσχυση και βελτίωση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους, και κυρίως, με απόλυτο σεβασμό στις Ανθρώπινες Αξίες. Άλλωστε, πάνω από κάθε νόμο, πάνω από κάθε κανόνα είναι ο Άνθρωπος κι έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον, καλλιεργώντας τις γνώσεις, τις εμπειρίες και μαθαίνοντας από τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος…

Βρισκόμασταν και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους ΑΜΕΑ, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει, εμπράκτως, και με άλλες Κοινωνικές Ομάδες, οι οποίες βρίσκονταν στο περιθώριο τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε υπέρμαχοι της πλήρους ένταξης των στην Κοινωνία των ίσων όρων και ίσων δικαιωμάτων, ξεκινώντας όλες και όλοι από την ίδια αφετηρία.

Εν κατακλείδι, στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τους ΑΜΕΑ, αρωγοί τους στην επίτευξη και υλοποίηση των απολύτως δικαίων αιτημάτων και δικαιωμάτων τους. Γνωρίζουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως έχουν στο πλάι τους έναν πιστό σύμμαχο, που μαζί του έχουν δώσει μεγάλες μάχες βγαίνοντας κερδισμένοι. Και πάλι μαζί, ενωμένοι, θα δώσουμε και αυτές που έρχονται έως την τελική ικανοποίηση όλων των δικαίων αιτημάτων τους.

Εύχομαι σε αυτούς αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλάι τους καθημερινά – από όποια θέση κι αν είναι – να συνεχίζουν με την ίδια δύναμη και πείσμα να διεκδικούν, κι εμείς τασσόμαστε στο πλάι τους για να δώσουμε μαζί τις μάχες, έτσι ώστε να νικήσει το ορθό και το δίκαιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος