FOLLOW US: facebook twitter

Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας έχει γίνει τραγική

Ημερομηνία: 25-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας διαρκώς χειροτερεύει, γίνεται τραγική. Οι ουρές στα ΤΕΠ μεγαλώνουν, τα ράντζα παγιοποιούνται. οι συνθήκες δουλειάς διαρκώς χειροτερεύουν, οι γιατροί δεν αντέχουν και παραιτούνται. Και αυτοί και όσοι συνταξιοδοτούνται ΔΕΝ αντικαθίστανται επαρκώς, με αποτέλεσμα υποστελέχωση των νοσοκομείων και επιδείνωση της κατάστασης. 

Η κυβέρνηση διατείνεται ,ότι προσπαθεί ,αλλά δεν υπάρχουν γιατροί, χρησιμοποιεί μάλιστα σαν παράδειγμα , το ότι στις λιγοστές- ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ- προκηρύξεις θέσεων γιατρών. υπάρχουν περιπτώσεις άρνησης και καταλήγουν  άκαρπες.. Το αφήγημα αυτό το αποδέχονται πολλοί καλοπροαίρετοι πολίτες- όσοι δεν χρειάστηκαν υγειονομική περίθαλψη- και κυρίως οι συνήθεις ύποπτοι- οι ερωτώμενοι των δημοσκόπων.

Αλλά πόσο αληθινό είναι αυτό το αφήγημα, γνωστού όντος ΄οτι το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, μιλούσε για μείωση του δημόσιου τομέα υγείας;  Και τα πόσο η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας δεν είναι η σκόπιμη υλοποίηση του προγράμματος;

 Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και αποδεικνύουν το αντίθετο. Κατά αρχήν τα προβλήματα δεν είναι για να χρησιμοποιούνται για δικαιολογία ΑΛΛΑ να λύνονται από τους κρατούντες.

  Η κυβέρνηση αρνείται να κηρύξει κάποιες προβληματικές , για χρόνια, περιοχές άγονες προσφέροντας κίνητρα, ΕΝΩ το κάνει για τους δικούς της[ στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες για τους εφοπλιστες, στις αεροπορικές συγκοινωνίες για τις εταιρείες, στην εθνική οδό και στο ΜΟΡΕΑ, με δικαιολογία την πτωχή κυκλοφορία. 

 Το κυριότερο βέβαια είναι ότι και σε περιπτώσεις που η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει ιατρικό προσωπικό, ή ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙ ή ΑΡΝΕΙΤΑΙ.  Είναι γνωστή η περίπτωση των ιατρών ΤΟΜΥ. Η προκήρυξη έγινε Μάρτιο του2021 η ανακήρυξη επιτυχόντων τον Σεπτέμβριο του 2022 και οι γιατροί δεν έχουν αρχίσει να δουλεύουν[ πιθανό και αρκετοί μετα από 2 χρόνια αναμονής να έχουν ανοίξει ιδιωτικό ιατρείο].                              

Το πιο εξοργιστικό βέβαια είναι το τελευταίο ανδραγάθημα Πλεύρη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί , φτάνοντας σε κάποια ηλικία βγαίνουν αναγκαστικά σε σύνταξη. Εχουν όμως το δικαίωμα να αιτηθούν παραμονή στη υπηρεσία για ενα επί πλέον 6μηνο.

Η  φετινή φουρνιά που συνταξιοδοτήθηκε ήταν μεγάλη και οι περισσότεροι ζήτησαν παραμονή. Ο  υπουργός όμως, που κόπτεται για την υγεία μας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ικανοποιήσει τα αιτήματα παραμονής [ ελάχιστες περιπτώσεις έκανε αποδεκτές ] και σε μας και στους ερωτώμενους των δημοσκόπων πουλάει φούμαρα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος