FOLLOW US: facebook twitter

Η καταρρακτώδης βροχή ματαίωσε τις απεργιακές συγκεντρώσεις – Μικρή συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη απεργία στην Ηλεία

Ημερομηνία: 25-09-2019 | Συντάκτης:

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες την Ηλεία, είχαν ως αιτία την ματαίωση των δυο προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων στον Πύργο, ενάντια στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου όπως και αυτή των Σωματείων, των Συνδικάτων και του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΟΤΕ, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν καθώς τις ώρες που είχαν προγραμματιστεί, η πόλη του Πύργου κατακλυζόταν από έντονη βροχόπτωση ωστόσο, εκατοντάδες εργαζόμενοι απέργησαν.

Καθηγητές, δάσκαλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, συνταξιούχοι,  συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν αντιδρώντας στη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Όπως ανέφερε η ΑΔΕΔΥ «με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι και το Εργατικό Κέντρο Πύργου, συμμετείχε στην χθεσινή απεργία παρότι για το ίδιο ζήτημα έχει προκηρυχθεί κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, ημέρα ψήφισης του μίνι «εργασιακού» νομοσχεδίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος