FOLLOW US: facebook twitter

Η καραντίνα «φρενάρει» τον οβελία: Μειωμένη η κίνηση στα κρεοπωλεία παρά τις χαμηλές τιμές

Ημερομηνία: 17-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Εμφανώς επηρεασμένη από την πανδημία του κορονοϊού είναι η αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο. Οι περιορισμοί στις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και τις συναθροίσεις δεν επέτρεψαν στους ετεροδημότες να επισκεφθούν την Ηλεία, ενώ και οι ντόπιοι περιόρισαν τα ψώνια στα απολύτως απαραίτητα, αφού φέτος θα στηθούν λίγες σούβλες για οβελία.

Τα κρεοπωλεία έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσει για να προσαρμοστούν στις φετινές συνθήκες, μειώνοντας αισθητά τις τιμές και στηρίζοντας την τοπική κτηνοτροφική παραγωγή.

Όπως τόνισε ο κρεοπώλης Πάνος Μαλλιόπουλος στην «Πρωινή», είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση η φετινή για την αγορά

«Φέτος είναι λίγο πρωτόγνωρα τα πράγματα γιατί ο κόσμος μπαίνει στα μαγαζιά με διστακτικότητα. Προσπαθεί να κρατά αποστάσεις και αυτό μας προβληματίζει λίγο αλλά το ξεπερνάμε σιγά σιγά. Μπαίνουμε στο κλίμα. Σίγουρα τα ότι δεν έχουν έρθει ετεροδημότες, σημαίνει ότι έχουμε μειωμένη κίνηση, όμως έχουμε φροντίσει να αμυνθούμε. Με 5,99 ευρώ το αρνί είναι η πιο δελεαστική τιμή για τον κατανωλωτή. Έχει ανταποκριθεί ο ντόπιος πληθυσμός και δεν έχουμε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με άλλες χρονιές. Έχουμε υπερεπάρκεια στα αρνιά, τα οποία είναι αποκλειστικά εγχώρια. Μάλιστα, έχουμε προμηθευτεί όλα τα αμνοερίφια από περιοχές σε απόσταση 20 χλμ », ανέφερε.

Ο κρεοπώλης Δημήτρης Παπαντωνόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» πως οι καταναλωτές είναι πιο συγκρατημένοι λόγω της καραντίνας.

«Η κίνηση είναι συγκρατημένη, γιατί δεν κατεβαίνουν οι ετεροδημότες. Δεν ψήνει όλος ο κόσμος, είναι πιο μικρά τα ψώνια. Παίρνουν και μπριζόλες όσοι δεν μπορούν να ψήσουν αρνί. Πιστεύω να είναι λίγο καλύτερα σήμερα και αύριο, αλλά όχι σαν πέρυσι. Είναι μειωμένη  η αγοραστική κίνηση, καθώς οι περισσότεροι ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο κρεοπώλης Γιάννης Μαλλιόπουλος επισήμανε στην «Πρωινή» πως η ποιότητα των προϊόντων παραμένει υψηλή και αδιαπραγμάτευτη, ενώ οι τιμές είναι πιο ανταγωνιστικές φέτος.

«Η κίνηση αυτές τις μέρες κορυφώνεται. Ξεκίνησε δειλά αλλά χθες και σήμερα κα αύριο πλησιάζει στο αποκορύφωμα. Φυσικά δεν είναι η δουλειά που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος ο κόσμος είναι πιο μαζεμένος και πιο περιορισμένος γιατί ούτε ετεροδημότες έχουμε, ενώ τα ψώνια των πελατών δεν είναι σε τεμάχια, λίγα είναι ολόκληρα. Οι παραγγελίες για σούβλες είναι ελάχιστες, ενώ αρκετά για φούρνο. Δεν μαζεύονται οικογένειες, ο καθένας παίρνει για το σπίτι του αυτό που χρειάζεται. Αρνάκι, γαρδουμπάκι, κοκορέτσια υπάρχουν αλλά λίγα, όχι όπως άλλες χρονιές. Οι τιμές είναι πολύ καλές, έχουμε τις καλύτερες στην αγορά, τα κρέαα είναι όλα από την ορεινή Ηλεία και την Αρκαδία, ποικιλία υπάρχει. θα κάνουμε όπως μπορούμε και του χρόνου να μας έχει ο Θεός καλά και θα το κάνουμε όπως πρέπει », τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος