FOLLOW US: facebook twitter

Η «Καλή πράξη» των Προσκόπων της Ηλείας

Ημερομηνία: 25-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κοντά στους ηλικιωμένους στο Άσυλο Ανιάτων παρουσία του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού

 

Μία όμορφη πρωτοβουλία είχαν οι Παλαιοί Πρόσκοποι Ηλείας, καθώς έκαναν την παραδοσιακή ΄”Καλή Πράξη ” των Αγίων αυτών Ημερών, στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”, που στεγάζει και περιθάλπει στοργικά αυτούς τους συνανθρώπους μας ,παραδίδοντας ποσότητες τροφίμων διαρκείας και  προσφέροντας στους απόμαχους της ζωής, γλυκίσματα, είδη ρουχισμού κα στους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας .

Την μεγάλη σημασία της κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης καθώς και της Πατρικές Ευχές έδωσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Γερμανός που παρέστη και ευλόγησε, τόσο τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ,όσο και τους φιλοξενούμενους του Ασύλου

Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ψάλλουν στους απόμαχους της ζωής  τα κάλαντα , να τους μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου και της έλευσης του Νέου Έτους ,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές..

Την ”ορχήστρα” τους αποτελούσαν τον υπαρχηγό  της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζο[κιθάρα],  Ιωαν.Κριαρά [βιολί] μαζί με τον Σπυρ. και Χρυσ.Κριαρά.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε μεταξύ των άλλων  :

“Διατηρώντας την πολύχρονη παράδοση που έχουμε, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο, επαναβεβαιώνουμε την διαχρονική προσπάθειά μας για βοήθεια στον πάσχοντα συμπολίτη μας , αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το θεάρεστο και ανθρωπιστικό έργο ττης Μητρόπολής μας ,και την Πατρική Αγάπη του Μητροπολίτη μας που είναι ανάμεσά μας..
Εμείς οι Παλιοί Πρόσκοποι που ήδη έχουμε συγκροτήσει την Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην Ηλεία, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, όχι μόνο στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και σε άλλες ακόμα δραστηριότητες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα πάντα στην κοινωνία».

Ανάμεσα στην αντιπροσωπεία των Προσκόπων ήταν και  στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων υψηλές αξίες και Ιδανικά, όπως αυτές του καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα .
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος