FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ιθάκη εντός μας»: Παρουσιάστηκε το Σάββατο στον Πύργο η νέα ποιητική Συλλογή της Ευγενίας Χριστοπούλου

Ημερομηνία: 12-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Το ζεστό καλοκαιρινό βράδυ του Σαββάτου αποδείχθηκε ιδανικό για στοχασμούς και για την αναζήτηση της προσωπικής Ιθάκης του καθενός, όπου στην μικρή πλατεία του θεάτρου Απόλλων στον Πύργο, παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Ευγενίας Χριστοπούλου «Η Ιθάκη εντός μου», σε μια ωραία εκδήλωση με αρκετό  κόσμο, που διοργάνωσε ο δήμος Πύργου μαζί με τον ΔΟΠΠ. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, παρουσιάστηκαν τα έργα ζωγραφικής της Ηλείας εικαστικού Μίνας Σπηλιοπούλου- Μπούτση, που φιλοτέχνησε για το βιβλίο της Ευγενίας Χριστοπούλου.

Η  ποιητική συλλογή «Η Ιθάκη εντός μας» είναι η δεύτερη, η πρώτη ήταν «Η μελωδία της καρδιάς»  και όπως και η προηγούμενη, τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται για φιλανθρωπικούς  σκοπούς και στην προκειμένη περίπτωση στον Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Ηλείας.

Μπορεί να είναι εικόνα την Ευγενία Χριστοπούλου, βιβλίο και κείμενο που λέει "Ευγενία Χριστοπούλου Η Ιθάκη εντός μας... RoSl S ΔΡΟΜΩΝ Furmn"

Από την πλευρά της η Ευγενία Χριστοπούλου τόνισε ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα ταξίδι στο «μέσα» μας, που κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί. «Ποιος, μπορεί, να αρνηθεί, τις εσωτερικές αναζητήσεις, με όποιο “καιρό” κι αν επικρατεί εντός του;

Η αλήθεια είναι, πως ετούτο το ταξίδι, είναι περισσότερο επίπονο.

Πολλές οι συμπληγάδες…

Και με τον εαυτό σου, “αντίπαλο” και πότε “σύμμαχο”…

Άρα; Γνώση του εαυτού σου, για να αγγίξεις την εντός σου Ιθάκη. Εκείνη, που θα σε βοηθήσει, να αναζητήσεις και να συνεχίσεις το ταξίδι, της Ζωής…

Το ταξίδι δεν τελειώνει, όπως το θέλεις πάντα.

Μα, μάχες δίνεις, για καλύτερες μέρες…

Ποια είναι; Ποτέ δεν ξέρεις. Για αυτό ζήσε την κάθε στιγμή, είτε της χαράς, είτε του πόνου.Από όλα έχει, το ταξίδι προς την Ιθάκη.»

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το βιβλίο αυτό δεν το θεωρεί μόνο δικό της, αλλά υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ενστερνίστηκαν την ιδέα της και πρόσφεραν τα μέγιστα, συμβάλλοντας σε αυτό το ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας «Ιανός» και «Πολιτεία» και στον Πύργο στο βιβλιοπωλείο «Κορκολής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος