FOLLOW US: facebook twitter

«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

neda-alexandropoulos

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου για  Ε.Π.Μ και το Π.Δ του Κυπαρισσιακού κατέθεσε η παράταξη ΝΕΔΑ της Μ.Α του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως

–    Ο επικεφαλής Κώστας Αλεξανδρόπουλος κάλεσε το λαό της Ζαχάρως και θεσμοθετημένους φορείς σε οργανωμένο αγώνα και έπεται προσφυγή στο ΣτΕ
–    «Το Π.Δ οδηγεί στην ερημοποίηση όλης της Ν. Ηλείας και την καταδικάζει σε υπανάπτυξη»

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου που ενέχεται στην παράνομη ανάθεση, σύνταξη, επίβλεψη, παραλαβή και έγκριση της
«Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης  Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος» βάσει της οποίας έχει τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό, κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Αθηνών από την Μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ζαχάρως.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της Μ.Α, της παράταξης ΝΕΔΑ κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, μαζί με άλλα μέλη της παράταξης και παρουσία κατοίκων της περιοχής, τονίζοντας ότι με την κίνησή τους αυτή καλούν το λαό της Ζαχάρως σε μια οργανωμένη πλέον αντίδραση ενάντια στο Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό που οδηγεί στην ερημοποίηση της  Ηλείας και την καταδικάζει την υπανάπτυξη, προκαλώντας ταυτόχρονα μια μεγάλη οικονομική ζημιά σε πολλούς θιγόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων της Ζαχάρως, αφού πλέον δεν θα μπορεί να οικοδομηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο. Παράλληλα επισήμανε ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν και προσφυγή στο ΣτΕ κατά του συγκεκριμένου Π.Δ και οικονομικά- επειδή υπάρχει και ένα κόστος-  αυτές τις νόμιμες νομικές διαδικασίες εκτός από την παράταξη θα τις στηρίξουν και θιγόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή γιατί αφανίζονται οι περιουσίες τους.  Ο κ. Αλεξανδρόπουλος κάλεσε πέρα από τους πολίτες και όλους όσους έχουν μια θεσμική ιδιότητα να συστρατευτούν μαζί τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους όλοι μαζί ενωμένοι, για το καλό του τόπου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Αλεξανδρόπουλος σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η παράταξή του, τόνισε ότι η Ε.Π.Μ έχει πολλά λάθη και παραλείψεις και επίσης έχει πρόβλημα νομιμότητας και γι αυτό την καταστούν άκυρη και διαβλητή:

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά
«Με τη μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλουμε τους αρμόδιους της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων ΑΕ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος οι οποίοι, από κοινού και σε συνεργασία με ιδιώτη μελετητή, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, ανάθεσαν, συνέταξαν, επέβλεψαν παρέλαβαν και ενέκριναν την «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Natura 2000 GR2330005 Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος». Οι παράνομες πράξεις και παραλήψεις τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είχαν ως αποτέλεσμα να παραπλανηθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να οδηγηθεί στην επιβολή εξαιρετικά αυστηρών περιορισμών στη χρήση γης σε μέγα τμήμα της νότιας Ηλείας, που περιλαμβάνεται στα όρια των Δήμων Πύργου, Ανδριτσαίνης-Κρεσταίων και Ζαχάρως και ειδικότερα σε παραγωγικές, αξιοποιημένες και αξιοποιήσιμες εδαφικές εκτάσεις μεγάλης αξίας και κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση πολλών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων.

Οι ουσιώδεις και κατά συρροή παράνομες ενέργειες και παραλείψεις των αρμοδίων, καθιστούν την Ε.Π.Μ. άκυρη, παράνομη και διαβλητή. Έγιναν εκ προθέσεως και με σκοπό πορισμού παράνομου οφέλους σε διάφορα πρόσωπα, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν φορείς προστασίας δήθεν του περιβάλλοντος (ΜΚΟ, κλπ) και πρόκλησης, αντίστοιχα, βλάβης στους κατοίκους της περιοχής, αφού η εφαρμογή των συμπερασμάτων και των προτάσεων αυτής της άκυρης, παράνομης και διαβλητής μελέτης, συνιστούν εγκληματική ενέργεια, με θύματα τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας και μάλιστα στο διηνεκές. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι επιβληθέντες περιορισμοί χρήσεων γης ισοδυναμούν με απαλλοτριώσεις/δημεύσεις των ιδιοκτησιών ενώ εξαφανίζουν, με το πρόσχημα της αποκατάστασης του περιβάλλοντος, ακόμη και ολόκληρους οικισμούς. Αυτοί οι περιορισμοί έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. οικ. 25794/24/05/2016 (ΦΕΚ 141Δ’/2016), με αποτέλεσμα την άμεση απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των κατοίκων (κυριολεκτικό ξεσπίτωμα και ξερίζωμα του τοπικού πληθυσμού) που πλήττονται βάναυσα, λαμβανομένης υπόψη και της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Επί πλέον, εξ αιτίας αυτών των παράνομων πράξεων, θα εγκατασταθεί στον τόπο «φορέας», που θα χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, για να διαχειρίζεται επιστημονικά δήθεν προγράμματα, με πρόσχημα τη διατήρηση συγκεκριμένων «ειδών» και «οικοτόπων», που όμως δεν υπάρχουν στην περιοχή. Ουσιαστικά θα καταχράται δημόσιο χρήμα στο διηνεκές.
Οι αρμόδιοι της ΕΤΑ ΑΕ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, από κοινού με τον συντάκτη της Ε.Π.Μ., βάσιμα και με ισχυρά αποδεικτικά έγγραφα, κατηγορούνται για: απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή βεβαίωση σε βάρος ιδιωτών, κατοίκων της  περιοχής και για παράβαση καθήκοντος.»

«Ο Κυπαρισσιακός δεν είναι ο βιότοπος που βλέπει το Υπουργείο»
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος εξήγησε ακόμα ότι η περιοχή του Κυπαρισσιακού δεν είναι ο βιότοπος που υποστηρίζει το υπουργείο, δεν υπάρχουν ούτε τόσο μεγάλοι πληθυσμοί χελώνας καρέτα- καρέτα, ούτε το δάσος με τις κουκουναριές του Καϊάφα είναι τέτοιο που να δικαιολογεί αυτήν την μεταχείριση στην Ε.Π.Μ, γι αυτό και δεν έχουν σοβαρό επιχείρημα και αντί για οφέλη επιφέρουν την καταστροφή στην περιοχή και υποθηκεύουν το αναπτυξιακό της μέλλον. Για όλους τους παραπάνω λόγους επισήμανε ότι  «Αναλαμβάνουμε λοιπόν τον αγώνα αυτό πρώτα ως απλοί πολίτες, με την πίστη ότι εκπροσωπούμε όλους τους συμπολίτες της νότιας Ηλείας και μετά ως εκπρόσωποι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως. Το πρόβλημα άλλωστε αφορά ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο και σας καλούμε όλους σε κοινή, δυναμική  συμπαράταξη και αγώνα. Δεν υπάρχουν πολίτες που δεν θίγονται ή που θίγονται λίγο. Όλοι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας θιγόμαστε, όπου και αν είμαστε. Θιγόμαστε στα πεδινά χωρά, θιγόμαστε στους ορεινούς οικισμούς, θιγόμαστε στις πόλεις, θιγόμαστε τους αρχαιολογικούς χώρους, την Ολυμπία και τον Επικούρειο Απόλλωνα, θιγόμαστε στα λιμάνια και στο Κατάκολο, θιγόμαστε στις κρουαζιέρες, θιγόμαστε στον Καϊάφα, θιγόμαστε στις καλλιέργειές μας, θιγόμαστε στις παραλίες, θιγόμαστε στις επιχειρήσεις μας, θιγόμαστε στα εξοχικά μας, θιγόμαστε όλοι και παντού. Και πάνω απ’ όλα, θίγεται η νοημοσύνη μας. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι τα ψευδή στοιχεία και οι παράνομες πράξεις των αρμοδίων της Διοίκησης δεν συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αντίθετα το υπονομεύουν! Εν τη ενώσει η ισχύς.»

Άδοξο τέλος στη συνεργασία με την δημοτική αρχή
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα συμπορευτούν και με την δημοτική αρχή στον αγώνα αυτό, επισήμανε ότι αρχικά έγιναν προσπάθειες και έκαναν κάποιες κινήσεις όλοι μαζί, αλλά το κλείσιμο ενός δρόμου και οι ύβρεις στον υπουργό μόνο, δεν δίνουν τη λύση, απαιτούνται πλέον νομικές ενέργειες και ο δήμαρχος αν και δεσμεύτηκε αρχικά ότι όλα αυτά θα γίνουν, τελικώς δεν έγινε καμία τέτοια ενέργεια από την έρευνα που έκανε η παράταξή του.  Η επιχειρούμενη συνεργασία  είχε άδοξο τέλος και αυτή τη στιγμή χρειάζεται να υπάρξει οργανωμένος αγώνας με νομικά επιχειρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων