FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος «επέστρεψε» στον Πύργο

Ημερομηνία: 24-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Εξαιρετική η εκδήλωση παρουσίασης του έργου και της ζωής του Πυργιώτη συγγραφέα από την Λέσχη ανάγνωσης ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Μια πολύ ωραία βραδιά αφιερωμένη στον Πυργιώτη συγγραφέα Ηλία Χ. Παδημητρακόπουλο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο χώρο της Δεξαμενής Πύργου, από τα μέλη της Λέσχης ανάγνωσης ΔΕΞΑΜΕΝΗ, όπου παρουσιάστηκε το έργο του συγγραφέα και η διαδρομή του στο χώρο των Γραμμάτων.

Την βιογραφία του Ηλία Παπαδημητρακόπουλου, παρουσίασε το μέλος της Λέσχης Αναγνώσεων Αιμιλία Νικολακοπούλου ενώ παράλληλα σε βίντεο προβάλλονταν φωτογραφίες από την ζωή του τις οποίες ετοίμασε η οργανωτική γραμματέας της Λέσχης Μαρία Κουτσούκου.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης για την ανάλυση των διηγημάτων του συγγραφέα είχε η υπεύθυνη της Λέσχης ανάγνωσης φιλόλογος Βάσω Διαμαντοπούλου.  Η ανάλυσή της ήταν εξαιρετική με πολύ απλά και κατανοητά λόγια για τους απλούς ανθρώπους της γειτονιάς που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Επίσης, διαβάστηκαν αντιπροσωπευτικά διηγήματα του συγγραφέα τα οποία αναφέρονταν στον Πύργο από πέντε μέλη της Λέσχης: Κανέλλα Δεσποτοπούλου (Θερμά Θαλάσσια Λουτρά), Ελισάβετ Ρουμπίνη (Κηδεία), Χρήστος Μπελόκας (Οβολός), Φρόσω Συριοπούλου (Επίλογος) και Σοφία Καφύρα (Η Δεκαοχτούρα ). Ακόμα ακούστηκε το πρώτο του δημοσιευμένο διήγημα «Φρακασάνες» από τον ίδιο τον συγγραφέα σε βίντεο, που συγκίνησε το κοινό.

Η εκδήλωση τελείωσε με προβολή μέρους του ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΕΡΤ του 2007, «Σπίτι δίπλα στη Θάλασσα» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Ξανθόπουλο, που είχε παραχωρηθεί στη Λέσχη ΔΕΞΑΜΕΝΗ αναγνώσεων για τη βραδιά αυτή.

Όπως τόνισαν τα μέλη της Λέσχης που πραγματικά διοργάνωσαν με άψογο τρόπο την παρουσίαση «Θεωρούμε ότι ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει γνωστό το έργο του Η. Χ. Π στο τόπο για τον οποίο «έχει χύσει πολύ μελάνι», στον Πύργο αλλά και στη γειτονιά του που έζησε μέχρι τα δεκαοχτώ του, επετεύχθη. Σειρά τώρα έχουν οι επίσημες αρχές της Πόλης να αναλάβουν να τον τιμήσουν όπως του αξίζει. Είναι τιμή για τον Πύργο, που το τόσο σπουδαίο λογοτεχνικό έργο του ΗΧΠ κυκλοφορεί και στα Αγγλικά και στα Γαλλικά. και θα πρέπει να αναδειχθεί και στον τόπο του…Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ αναγνώσεων έβαλε ένα μικρό λιθαράκι ….»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος