FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία που θέλουμε και αξίζουμε

Ημερομηνία: 09-05-2023 | Συντάκτης:

Της Ζωής Αναστασοπούλου, υποψήφιας Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφια βουλευτής Νομού Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πέραν του πολιτικού προσανατολισμού μου, που είναι συνυφασμένος με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει το κόμμα με το οποίο έχω την τιμή να πολιτευτώ, συνοδεύεται και από ένα προσωπικό πλάνο για όσα θα ήθελα να γίνουν στον τόπο μου. Η ύπαρξη αυτού του πλάνου και του οράματος για το τι θα ήθελα να δω να υλοποιείται στην Ηλεία ήταν και η βασική προϋπόθεση που έθεσα προσωπικά στον εαυτό μου για να πολιτευτώ.

Η Ηλεία, ο τόπος με τον μεγάλο φυσικό πλούτο, την μακραίωνη ιστορία, τις τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης του πρωτογενούς τομέα, της τουριστικής ανάπτυξης, παραμένει βυθισμένη στην αφάνεια, την εσωστρέφεια και την παρακμή. Οποιοσδήποτε θελήσει να αποτυπώσει τα προβλήματα του Νομού με ρεαλισμό θα νιώσει απογοήτευση. Το ίδιο ένιωσα και εγώ προσωπικά όταν θέλησα να κάνω το δικό μου πλάνο για αυτά που απαιτούνται να αλλάξουν. Με μια όμως δεύτερη ανάγνωση πείστηκα ότι όλα μπορούν να επιλυθούν και όλα μπορούν να γίνουν φτάνει να υπάρχει θέληση, υπομονή, επιμονή, εργατικότητα και διάθεση προσφοράς, στοιχεία τα οποία διαθέτω και με αυτά πορεύομαι στη ζωή μου.

Απαιτούνται αλλαγές και παρεμβάσεις στον τόπο μας :

• Στον τομέα της Υγείας, ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Νομού με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οικονομικά κίνητρα για να επιλέξουν οι γιατροί να εργαστούν στα νοσοκομεία της Ηλείας και παράλληλα η εξέταση του αιτήματος για ένταξη τους σε καθεστώς άγονης περιοχής ζώνης Α.

• Ολοκλήρωση του έργου ζωτικής σημασίας που αφορά τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και την ολοκλήρωση της μελέτης χάραξης και επίσπευσης των διαδικασιών για την έναρξη κατασκευής της άλλης πολυπόθητης εθνικής οδού Τσακώνας – Πύργου.

• Επανίδρυση, τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Πύργο και Αμαλιάδα. Τα τμήματα για να είναι ελκυστικά στους υποψήφιους σπουδαστές θα πρέπει να συνδυάζουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με διασύνδεση στην αγορά εργασίας για να υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης. Ως προς τα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η προσωπική μου πρόταση είναι η δημιουργία τμήματος Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα και η δημιουργία τμήματος Τουριστικών Σπουδών με έδρα τον Πύργο. Οι δύο αυτές Σχολές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις τις αγοράς εργασίας και στις τάσεις που έχουν δημιουργηθεί ενώ είναι και συναφείς με την δραστηριότητα που παρατηρείται στον τόπο μας.

• Ενίσχυση των αγροτώνμέσω χρηματοδοτήσεων της ΕΕ ώστε να αυξήσουν την παραγωγή τους και να την εκσυγχρονίσουν. Προστασία των τιμών σε βασικά αγροτικά προϊόντα όπως η σταφίδα, το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι και η πατάτα. Δημιουργία ισχυρών κινήτρων για την ίδρυση συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την αποδοτικότερη διάθεση των αγροτικών προϊόντων. Τελειοποίηση του αρδευτικού συστήματος για να υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης όλων των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Επίλυση της ανάγκης εύρεσης εργατών γης από άλλες Χώρες με την απλούστευση των διαδικασιών έλευσης τους στον τόπο μας προκειμένου να εργαστούν.

• Δημιουργία Τουριστικών υποδομών μέσω επενδύσεων με ένταξη της Ηλείας σε περιοχές όπου θα υπάρχει αυξημένη επιδότηση για όσους επενδύουν στο Νομό. Ιδιαίτερη έμφαση μπορεί να δοθεί στον αγροτουρισμό καθώς υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσσεις. Οι επενδύσεις βέβαια θα πρέπει γίνονται με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και με ήπιες παρεμβάσεις. Αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Καϊάφα και Κυλλήνης, ανάδειξη της περιοχής των λουτρών Υρμίνης. Εκσυγχρονισμό και βελτίωση του λιμένα Κατακόλου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων κρουαζιερόπλοιων γεγονός που θα αυξήσει τον τουρισμό και θααναδείξει τον ιστορικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

• Ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων προκειμένου μέσω της αυτοδιοίκησης να εκτελεστούν σημαντικά έργα υποδομών για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, της ύδρευσης και των σχολικών μονάδων.

Οι παραπάνω επισημάνσεις αποτελούν για την Ηλεία, ορισμένα μόνο από τα βασικά αλλά καίρια σημεία στα οποία θα πρέπει να ρίξει το βάρος του το Κράτος. Στις 21 Μαΐου διεκδικούμε όλα όσα θέλουμε και αξίζουν στη Χώρα μας και στην Ηλεία μας. Η αλλαγή στην πρόοδο είναι στο χέρι μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος