FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία αποχαιρετά τον χαρισματικό και άξιο Ιεράρχη της

Ημερομηνία: 23-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Στη 1 το μεσημέρι η Εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου

  • Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κλήρος και λαός υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου που τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα
  • Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες, μεσίστιες οι σημαίες

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Με διάχυτα τα αισθήματα θλίψης, πάνδημα, κλήρος και ηλειακός λαός, αποχαιρετούν σήμερα τον μακαριστό Ιεράρχη τους, Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πλειάδας Αρχιερέων, θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου. Αμέσως μετά, ο πολιτικός κόσμος της περιοχής και οι πιστοί, θα ακολουθήσουν πεζοί μέσω της οδού Γερμανού προς το Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων Πύργου, στο Α’ Νεκροταφείο, όπου θα γίνει ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αείμνηστου πνευματικού Πατέρα και Ποιμενάρχη κυρού Γερμανού.

Νωρίτερα, από τις 7 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου.

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κλήρος και λαός υποδέχθηκαν λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Το σκήνωμα υποδέχθηκε με συγκίνηση στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος ο Β’ μετά του Ιερού Κλήρου και των τοπικών αρχών και ακολούθησε η τέλεση του πρώτου Αρχιερατικού Τρισαγίου. Ο Μητροπολίτης Ηλείας μάλιστα, μίλησε και για τις τελευταίες οσιακές στιγμές της κοίμησης του Μακαριστού Γέροντός Του.

Ιεράρχες, ιερείς και εκατοντάδες πιστοί απ’ όλη την Ηλεία, συνέρρεαν στον Ναό, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό Ιεράρχη, το σκήνωμα του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και θα παραμείνει μέχρι και την ώρα της Εξόδιου ακολουθίας.

Ο Μητροπολιτικός Ναός, παρέμεινε ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας όπου και τελούνταν ακολουθίες και αναγνώσματα.

Χθες το απόγευμα, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούνος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου ενώ στις 11 το βράδυ τελέσθει  Όρθρος και Θεία Λειτουργια.

Ο μακαριστός ιεράρχης  ήταν εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων της ιεραρχίας, συμβάλλοντας στην ορθότερη και εντός κανόνων της πίστεως λειτουργία της Εκκλησίας της Ελλάδος και είχε ταυτίσει το όνομά του με μία από τις μεγαλύτερες σελίδες στην ιστορία της Μητρόπολης Ηλείας καθώς παρέμεινε στο πηδάλιο της για 41 χρόνια ενώ παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2022. Σε ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του η Ιερά Σύνοδος τον βράβευσε με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Σχόλιο για "Η Ηλεία αποχαιρετά τον χαρισματικό και άξιο Ιεράρχη της"

  1. Ο/Η Ευαγγελία Δαμουλή-Φίλια λέει:

    Ηταν τιμή μου που τον γνώρισα από κοντά σε πολλές ευκαιρίες :
    Συνεδρίων, ημερίδων, παρουσιάσεων βιβλίων.
    Δυναμική προσωπικότητα, αληθινός Ιεράρχης ! Εδινε το παρόν του παντού.
    Μακάρι να έχουμε κι άλλους τέτοιους χαρισματικούς ανθρώπους σ’ότι επιλέγουν να υπηρετήσουν!
    Να έχουμε την ευχή του!

    .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος