FOLLOW US: facebook twitter

Η «Γλυκιά Συμφωνία» του Γιώργου και της Μαίρης Βούκανου στην ΕΡΤ 2 σε 1η τηλεοπτική μετάδοση την Κυριακή στις 11.30 το πρωί

Ημερομηνία: 22-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τιμητικό αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Βούκανο και το έργο του Γλυκιά Συμφωνία θα παρουσιάσει σε 1η τηλεοπτική μετάδοση την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί η ΕΡΤ 2 στην εκπομπή Εν Συνόλω των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Το μουσικό αυτό παραμύθι του συνθέτη Γιώργου Βούκανου σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου μας ταξιδεύει σε ένα ονειρικό τοπίο στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο δάσος, την Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωες της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της «Γλυκιάς Συμφωνίας»,η παιδική αυτή όπερα μας δίνει μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια μοναδική μουσική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους.

Το ονειρικό ταξίδι της Γλυκιάς Συμφωνίας ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Πιατά, τον Στέλιο Παρλιάρο, την Άντα Αθανασοπούλου και νέους λυρικούς ερμηνευτές και ηθοποιούς, παρουσιάστηκε μια σειρά παραστάσεων που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Το 2016 ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει για 2η συνεχή χρονιά 6 soldout παραστάσεις στην Αίθουσα Πολυχώρου της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη «Γλυκιά Συμφωνία» ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφορεί σε CDμαζί με το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου και μπαίνει σε χιλιάδες σπίτια. Το 2017 το θέατρο Μαριονέττας Γκότση το μετατρέπει σε ειδική παράσταση με τις φωνές γνωστών ηθοποιών όπως του  Θανάση Τσαλταμπάση, Σόλωνα Τσούνη, Δημήτρη Πιατά και περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Το 2019 η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ερμηνεύει σε 1η εκτέλεση τη Γλυκιά Συμφωνία με την πρώτη ενορχήστρωση του έργου που έκανε ο συνθέτης πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη πορεία του η αλληγορική αυτή παιδική όπερα με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

«…Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος μακρινό, ζούσε ο Λύκος των Παραμυθιών. Το κάστρο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας ήταν στην Γλυκιά Πολιτεία κι εκεί, ο ζαχαροπλάστης Άχνης Ζαχαρένιος έφτιαχνε γλυκά ζαχαρωτά. Κάθε μέρα δημιουργούσε γλυκές λιχουδιές, προσφέροντας σε όλους μεγάλη χαρά κι ευχαρίστηση. Όσοι τον επισκέπτονταν στο πολύχρωμο και λουλουδάτο κάστρο, δοκίμαζαν τα γλυκά, που ετοίμαζε κι έφευγαν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Τα πρόσωπά τους φωτίζονταν και τα μάτια τους έλαμπαν από ευχαρίστηση, όπως λάμπουν στον ουρανό τα αστέρια… Για αυτό, οι κάτοικοι της Γλυκιάς Πολιτείας ήταν οι πιο χαρούμενοι κάτοικοι όλου του κόσμου. Όμως κάτι περίεργο και τρομερό θα συμβεί. Το χαμόγελο θα χαθεί από τη Γλυκιά Πολιτεία. Η Κακιά Μάγισσα των Παραμυθιών ζηλεύει για άλλη μια φορά την ευτυχία των κατοίκων και με τα μαγικά της ξόρκια, διώχνει μακριά τα χαμόγελα από τα πρόσωπά τους! Τι μπορεί να κάνει ο Λύκος για να ξαναγίνουν όλοι χαρούμενοι; Με ποιον τρόπο θα γιορτάσει η Γλυκιά Πολιτεία ευτυχισμένα Χριστούγεννα; Πώς θα ξαναβρεθούν και πού κρύβονται τα χαμένα χαμόγελα;…»

Τους κεντρικούς ρόλους του παραμυθιού ερμηνεύουν:

Θανάσης Τσαλταμπάσης (Αφηγητής – Κακός Λύκος),

Άντα Αθανασοπούλου (Ευχονεράϊδα – Πριγκίπισσα «Γλυκιά Βανίλια»),

Γιώργος Ματθαιακάκης (Πρίγκιπας Αμυγδαλόπαστος) ,

Κώστας Τζέμος (Ζαχαροπλάστης Άχνης),

Θανάσης Βούτσας (Σοκολατοντελάλης),

Ιωάννα Εμμανουήλ (Κακιά Μάγισσα)

και η μικρή Ελένη Αθανασοπούλου (Ευχονεραϊδάκι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος