FOLLOW US: facebook twitter

Η Γκόλφω από το «Άρμα Θέσπιδος» στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας την Τρίτη 11/8

Ημερομηνία: 07-08-2020 | Συντάκτης:
-Θα την παρακολουθήσουν 200 θεατές δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Ηλείος” Γ. Μπακέλας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας την Τρίτη παρουσιάζει στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας την εμβληματική παράσταση “Γκόλφω” από το “Άρμα Θέσπιδος” στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο. Την παράσταση που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, όπως τόνισε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης ο πρόεδρος του ΝΠΠΔ “Ο Ηλείος” Γιώργος Μπακέλας, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν 200 άτομα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

“Ο σκηνοθέτης Χρήστος Στρέπκος έχει δώσει στο έργο αυτό μια χροιά που προσομοιάζει με το αρχαίο δράμα και την αρχαία τραγικότητα. Δεδομένων των υγειονομικών προβλημάτων θα υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, δωρεάν. Εύχομαι και ευελπιστώ καλή αρχή όχι μόνο στο έργο αυτό αλλά και στη συνεργασία που ποντάρει πολλά ο δήμος και στην οποία ευελπιστούμε να δώσει πάρα πολλά όσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι για την πόλη μας” σημείωσε ο κ. Μπακέλας.

Η «Γκόλφω» είναι το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον   θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις  10 Αυγούστου 1894.

Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νέα ερωτευμένα παιδιά αποφασίζουν να παντρευτούν παίρνοντας την ευχή των γονιών τους. Ωστόσο το πρόσωπα του περιβάλλοντός τους εκφράζουν τις ενστάσεις τους και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η Γκόλφω πλήρως αφοσιωμένη στον αγαπημένο της αρνείται πεισματικά τις προτάσεις του πλούσιου Κίτσου που θέλει να την κάνει γυναίκα του. Αντίθετα, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, o Τάσος δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, την κόρη του τσέλιγκα Ζήση που θα του εξασφάλιζε οικονομική άνεση. Η Γκόλφω νιώθοντας προδομένη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα συναντήσει το ζευγάρι και με μεγαλοψυχία τους δώσει τις ευχές της. Ο Τάσος συγκινημένος από την στάση της Γκόλφως αποφασίζει να γυρίσει στην πρώτη και μοναδική του αγάπη. Είναι όμως αργά. Η προδοσία του τιμωρείται, γιατί «όποιος προδίνει την αγάπη, μπορεί να προδώσει τα πάντα».

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας , Μαρία Χρυσανθακοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος