FOLLOW US: facebook twitter

Η Φώφη Γεννηματά από τον Πύργο: Έβγαλε «λάδι» τον Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου!

Ημερομηνία: 11-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της Φώφης Γεννηματά στις εργασίες που εκτελούνται στον αυτοκινητόδρομο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:

-Χαρακτήρισε προεκλογικές φιέστες τις εκτελούμενες εργασίες

-Ξέχασε να σχολιάσει τις εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών

-«ντρίμπλαρε» για τις κυβερνητικές συνεργασίες

 

Τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση έκανε σχετικά με την Πατρών-Πύργου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της προχθές το βράδυ στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο.

Η κα Γεννηματά υιοθέτησε πλήρως τη ρητορική Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας «προεκλογικές φιέστες» τις εργασίες που εκτελούνται από τους τωρινούς αναδόχους στις πέντε εργολαβίες,επισήμανε ότι το έργο «παραμένει εγκαταλελειμμένο» -χωρίς να προσδιορίσει από ποιον- και παρέβλεψε πλήρως τις αποφάσεις του νυν υπουργού Υποδομώνοι οποίες έχουν «παγώσει» το έργο.Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε μονόπλευρα την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή… ξεκίνησε το έργο δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας προφανώς ότι αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος και όχι κάποιος άλλος υπουργός Υποδομών ή κάποια άλλη κυβέρνηση

«Κάνω εδώ μια παρένθεση γιατί έλαβα ένα μήνυμα καθώς ερχόμουν εδώ να προσέχω στο δρόμο, έναν από τους πιο αιματοβαμμένους οδικούς άξονες της χώρας. Σας θυμίζω ότι τον Ιούλιο του 2016 επισκέφτηκα το εγκαταλελειμμένο έργο και κατήγγειλα την ακύρωση της δημοπράτησής του και την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες. Δυστυχώς το έργο παρά τις προεκλογικές φιέστες για επανέναρξη εργασιών παραμένει εγκαταλελειμμένο. Είναι γι’ αυτό απολύτως υποκριτική η στάση του κ.Τσίπρα που εκφράζει τους φόβους του για την υλοποίησή του αφού έχει την κύρια ευθύνη για την ακύρωση της δημοπράτησης το 2015», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δίχως να σχολιάσει τις σημερινές επιλογές του για ακύρωση του διαγωνισμού και για τον κίνδυνο απώλειας της χρηματοδότησης και δίχως να πει η ίδια με ποιον τρόπο θέλει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Επίσης, η κα Γεννηματά δεν μίλησε με σαφήνεια για το τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Κατηγόρησε μεν τον κ. Μητσοτάκη για «θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών» και για τον εκλογικό νόμο που κατέβασε την αυτοδυναμία στο 36,5%, ωστόσο  καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών» και πρόσθεσε πως «στις επόμενες εκλογές, είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει μια εναλλακτική, πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και εμείς εργαζόμαστε συστηματικά γι’ αυτό»…

Κατά τα άλλα, ζήτησε τη σύγκληση συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά, στηλίτευσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την επικείμενη άρση προστασίας της κύριας κατοικίας, καθώς και τον σχεδιασμό για το προσφυγικό, κάνοντας λόγο για «πέπλο μυστικότητας με επιλογές ακατάλληλων χώρων – όπως συμβαίνει στον Πύργο». Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας, Σάκης Γιατράς, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ηλείας, Μιχ. Κατρίνης. Μετά την ομιλία η κα Γεννηματά έκοψε την πίτα μαζί με τοπικά στελέχη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος