FOLLOW US: facebook twitter

Η Φώφη έχει ρεύμα…

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

fofi-mursini4

Παραλειπόμενα από την παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…» θα μπορούσε να πει κάποιος βλέποντας την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων αλλά και αρκετών πολιτών στις επισκέψεις της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά. Ο φακός της Πρωινής ήταν εκεί και κατέγραψε στιγμές και παραλειπόμενα της περιοδείας Γεννηματά στην Ηλεία.

 

fofi-mursini3

Αγκαλιά με τα προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη

Αγκαλιά με μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας προσφυγόπουλα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας της Μυρσίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αφού εκτός των άλλων, το μητρικό φίλτρο είναι δεδομένο. Μάλιστα μια ξανθιά μικρή κοπέλα από τα πιο όμορφα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο δεν ξεκόλλησε από πάνω της και τη συνόδευσε σχεδόν μέχρι που μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο για να φύγει. Η κα Γεννηματά πραγματικά εντυπωσιάστηκε από αυτό που είδε, καθώς δεν έχει καμία σχέση με τα όσα γνώριζε έως τώρα για τη φιλοξενία των προσφύγων. Εκεί που πραγματικά τα έχασε ήταν στο σχολείο και το νηπιαγωγείο του οικισμού, αλλά και όταν τα παιδιά άρχισαν να τραγουδούν παιδικά τραγούδια στα ελληνικά, δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει από τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές μέσα σε τρεις μήνες παραμονής στην περιοχή. Δίπλα στην κα Γεννηματά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούσης που τις εξήγησε τις συνθήκες που επικρατούν, ίσως περισσότερο και από το δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ.

fofi-mursini2

Ο τελευταίος αν και βρέθηκε στην πρωινή σύσκεψη στον Πύργο, την υποδέχθηκε εγκάρδια και πάλι στη Μυρσίνη (με μια μικρή καθυστέρηση στην άφιξή του) και την ενημέρωσε για τα δεδομένα από την πλευρά του δήμου. Ωστόσο για την κα Γεννηματά και η παρουσία της εκεί, έκρυβε έναν συμβολισμό για τους άξονες της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «χτυπώντας» για το θέμα των χειρισμών στο προσφυγικό και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση.

fofi-katakolo2

Είδε το Κατάκολο με κρουαζιερόπλοια

Πολλές φορές έχουν επίσημα πρόσωπα στο Κατάκολο, και κυρίως από τον πολιτικό χώρο για να αναδείξουν τα θέματα του λιμανιού, αλλά σπάνια έχουν βρεθεί εκεί σε μέρα με κρουαζιερόπλοια. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε τυχερή να δει τρία κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και να εντυπωσιαστεί από την εικόνα και τους χιλιάδες τουρίστες που αποβιβάζονταν. Από την άλλη και οι τουρίστες ξαφνιάστηκαν όταν είδαν την κουστωδία να ακολουθείται από κάμερες και φωτογράφους και αντιλήφθηκαν πως κάποιο σημαίνον πρόσωπο ήταν αυτό που περνούσε από μπροστά τους.

fofi-katakolo3

Η κα Γεννηματά έδειξε ενδιαφέρον και για τη δυσοσμία στο λιμάνι, όπου ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος της εξήγησε πως αυτό είναι μέρος του θησαυρού της περιοχής, καθώς πρόκειται για διαφυγές φυσικού αερίου από το κοίτασμα των υδρογονανθράκων που υπάρχει εκεί και που σύντομα θα εκμεταλλευτεί η Energean Oil and Gas. Μια από τις συναντήσεις που εξέπληξαν ευχάριστα την Φώφη Γεννηματά στο Κατάκολο ήταν αυτή με το Σπύρο Χιώνη που βρέθηκε και αυτός στην υποδοχή της στο λιμάνι, με την πρόεδρο να τον θυμάται από τα παλιά…

fofi-dromos

Νεκροταφείο η Ολυμπία Οδός

Σάστισε με την εικόνα στο Ρουπάκι η κα Γεννηματά, αφού είδε ένα έργο – φάντασμα. Ένα έργο δρομολογημένο που διακόπηκε αδικαιολόγητα για να κατακερματιστεί και να καθυστερήσει μερικά χρόνια ακόμα η υλοποίησή του. Η κα Γεννηματά βρέθηκε πάνω στη χάραξη της Ολυμπίας Οδού και στη γέφυρα στο Ρουπάκι του δήμου Πηνειού, όπου οι τοπικοί φορείς της υπέδειξαν και τα τμήματα πιο κάτω στον ποταμό Πηνειό, όπου επισημάνθηκε πως όσο το τα έργα παραμένουν ημιτελή τόσο υπάρχει κίνδυνος και στο ποτάμι για πλημμύρες και άλλα προβλήματα.

fofi-katsif-georgiop

Θερμή υποδοχή στον Πύργο

Η έλευση της Φώφης Γεννηματά στην πρωτεύουσα της Ηλείας, απέδειξε πως το άλλοτε κραταιό κάστρο του ΠΑΣΟΚ έχει γερά θεμέλια και τυγχάνει πολιτικού σεβασμού από μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών. Πέρα λοιπόν από τα τοπικά στελέχη του κόμματος, υπήρξαν και πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που κατά την υποδοχή της προέδρου εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια προς το πρόσωπό της.

fofi-liatsis

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ μαζί της και της μίλησε για τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά και την συνολική εκτίμηση που έχει ο ίδιος προς την οικογένεια. Αλλά και ο πρώην δήμαρχος Τραγανού και νυν αντιδήμαρχος Πηνειού Βασίλης Κασσιανός, μετέφερε τα θερμά λόγια του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού και την εκτίμησή του προς την κα Γεννηματά, τι κι αν ανήκουν πολιτικά σε διαφορετικούς χώρους. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Απόστολού Κατσιφάρα που έμπρακτα βοήθησε το δήμο Πηνειού με την υλοποίηση έργων, κάτι που αναγνωρίζει ο κ. Καστρινός και αναφέρει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Φυσικά στον Πύργο πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν αναφορές στο πρόσωπο του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, που έφυγε νωρίς αλλά πρόλαβε να αφήσει ιστορία στην πολιτική του τόπου, αλλά και να βάλει της βάσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δυστυχώς όμως χωρίς να υπάρξει ικανός συνεχιστής του σημαντικού έργου του…

fofi-argyropoulos

Ένας από τους ανθρώπους που πλησίασε και αγκάλιασε θερμά η Φώφη Γεννηματά κατά την άφιξη της στον Πύργο ήταν ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής και δημοσιογράφος Γιάννης Αργυρόπουλος, που τους συνδέει φιλία μέσα από τις δράσεις τους στο ΠΑΣΟΚ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος