FOLLOW US: facebook twitter

Η Φλόγα της Αγάπης για 5η χρονιά στον Αμπελώνα

Ημερομηνία: 23-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Με σημαντική συμμετοχή η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Αμπελώνα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός Σύλλογος του χωριού

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε με την στήριξη του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, ο δραστήριος Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα, ανταποκρινόμενος στην γενικότερη έκκληση που υπάρχει  από τις Μονάδες Αιμοδοσίας, για αυξημένες ανάγκες αίματος  λόγω πανδημίας για μεταγγιζόμενα άτομα και ασθενείς.

Η αιμοδοσία έγινε στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και αιμοδοτικού συλλόγου από τις 10 το πρωί ως τις 1 τι μεσημέρι, με σύνθημα ‘Ας κάνουμε μαζί τη διαφορά και ας χαρίσουμε ελπίδα για ζωή». Η ανταπόκριση ήταν θερμή, από νέους και παλαιούς αιμοδότες, αλλά και από αρκετά νέα παιδιά που θα είναι και οι μελλοντικοί αιμοδότες του Συλλόγου. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ όλοι όσοι προσήλθαν για να δώσουν αίμα, πέρασαν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου.

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμπελώνα ευχαρίστησε το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και όλους τους εθελοντές αιμοδότες μας που συμμετείχαν στη αιμοδοσία μας με αποτέλεσμα τη συλλογή αίματος για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.  Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα της γιατρού της Μονάδας Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη όπου σε ανάρτησή της στo fb μαζί με μια φωτογραφία αναφέρει « Τωρινοί κι αυριανοί εθελοντές Αιμοδότες! Η αξία του να προσφέρεις ζωή με λίγο από το αίμα σου και λίγο από το χρόνο σου μαθαίνεται!!! Εκ μέρους των ασθενών που μεταγγίζουμε καθημερινά στη Ν.Μ.Πύργου, σας ευχαριστούμε!»

Η Φλόγα της Αγάπης σε γιορτινό κλίμα

Να σημειώσουμε ότι ο Αμπελώνας έχει παράδοση στην εθελοντική αιμοδοσία και ο Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός του Σύλλογος είναι από τους πλέον ενεργούς και δραστήριους, ενώ κάθε χρόνο  συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι στη Φλόγα της Αγάπης, στην  Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργανώνουν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ελλάδας! Η φλόγα της Αγάπης πέρασε από τον Αμπελώνα  για 5η συνεχή χρονιά στις 15 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών,  όπου την υποδέχθηκε  σε γιορτινό κλίμα όλο το χωριό καθώς και εκπρόσωποι του δήμου Πύργου. Τα παιδιά ήταν εκείνα που μετάφεραν  τη ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  με αναμμένες δάδες , διαδίδοντας  με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και το πόσο σημαντική πράξη είναι να προσφέρεις αίμα για να σώσεις ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα όλοι όσοι υποδέχθηκαν τη Φλόγα, από τα παιδιά του νηπιαγωγείου, ως τα νεαρότερα παιδιά και τους ενήλικες, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «Ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου» με το σχετικό μήνυμα της αιμοδοσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος