FOLLOW US: facebook twitter

Η Figaro ξεχωρίζει το Μουσείο Κοτσανά!

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

To Μουσείο Κοτσανά ξεχώρισαν οι δημοσιογράφοι του γαλλικού περιοδικού της εφημερίδας LE FIGARO της σειράς “Le Figaro Hors-série”, που το επέλεξαν για το αφιέρωμα που ετοίμασαν για την Αθήνα!

Το ειδικό αφιερωματικό τεύχος 160 σελίδων με τίτλο «Αιώνια Αθήνα» (“Athènes éternelle”) που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, παρουσιάστηκε στις 16 Μαΐου σε λαμπερή εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν η υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro στο ιστορικό θέατρο του Παρισιού Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique, με την παρουσία 400 και πλέον θεατών.

Το αφιερωματικό τεύχος «Athènes éternelle», αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της ιστορίας και του πολιτισμού της ελληνικής πρωτεύουσας

Από την ΝΑΣΑ στο Μουσείο Κοτσανά

Να σημειώσουμε δε, ότι το Μουσείο Κοτσανά φιλοξένησε την ομάδα ρομποτικής Robotbirds σε μια εκδήλωση που μοναδικό της στόχο είχε να ενθαρρύνει και να επιβραβεύσει τη δημιουργική σκέψη και τη μαθητική καινοτομία.

Η ομάδα των νεαρών μαθητών που έφθασαν ως τη NASA παρουσίασαν στο Μουσείο Κοτσανά, σε μια ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, το project που έχουν σχεδιάσει, με τίτλο «Πλανήτες & Δορυφόροι», για την επερχόμενη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ρομποτικής του First Lego League 2019.

Τα παιδιά, ήρθαν σε επαφή με παιδιά και ομάδες με τα ίδια ενδιαφέροντα με εκείνους, μοιράστηκαν τις ιδέες τους, τη δράση τους, την αγάπη τους και την τρέλα τους για τις επιστήμες.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ROBOTBIRDS παρακολούθησαν μια ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση στις εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος