FOLLOW US: facebook twitter

Η επόμενη μέρα

Ημερομηνία: 10-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η νίκη της ΝΔ είναι καθαρή. Σε απόλυτους αριθμούς η ΝΔ κινείται στο φάσμα των 2,2 εκατομμυρίων ψήφων, δηλαδή ακριβώς όσους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική του νίκη τον Ιανουάριο του 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι σαφές και η Ελλάδα προχωρά σε μία πολιτική αλλαγή. Αποδεχόμενος αυτό το γεγονός με τη μέγιστη δημοκρατική ευθύνη και τον πολιτικό πολιτισμό που είναι ίδιον της Αριστεράς,  παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο Πρωθυπουργό, με τον απόλυτα θεσμικό τρόπο της παράδοσης – παραλαβής, χωρίς να πέσει στο επίπεδο των μικροτήτων του κ. Σαμαρά, που αποτέλεσε μια θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα της ομαλής πολιτικής μετάβασης ανάμεσα σε δύο κυβερνήσεις.

Η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα αποτυπώνεται και στο πολιτικό σκηνικό της νέας εποχής. Δύο ισχυροί πόλοι, ένας συντηρητικός και ένας προοδευτικός. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνουν 70% για πρώτη φορά μετά το 2009, δηλαδή την τελευταία χρονιά πριν τα μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη από το 2010 που διατηρεί τη δυναμική του, όταν οι προηγούμενοι εξαϋλώθηκαν εκλογικά στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση μετά την εφαρμογή δημοσιονομικού προγράμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1,9 εκατομμύρια ψήφους το Σεπτέμβριο του 2015 και τώρα πήρε 1,8 εκατομμύρια ψήφους

Με ποσοστό 31,53% ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας.

Η προσπάθεια δημιουργίας υγειονομικής ζώνης αποκλεισμού  ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κοινωνία απέτυχε οικτρά. Καθίσταται σαφές από τα αποτελέσματα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιές πλέον ρίζες σε πλατιά λαϊκά στρώματα, σε εργατικές συνοικίες και στη νέα γενιά. Επιβεβαιώνοντας τη τάση που είναι κυρίαρχη στην ελληνική πολιτική σκηνή ήδη από το 2012, και που θέλει τις νεότερες γενιές να ψηφίζουν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Αυτό φυσικά  σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να  «χαρίσει» στη ΝΔ τον κόσμο που έκανε άλλες επιλογές στην κάλπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει μια χώρα με υγιή δημοσιονομικά, με ρυθμισμένο το χρέος της, με 34 δις στο αποθεματικό του κράτους, με 9 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με βιώσιμο ασφαλιστικό και ανασυγκροτημένο κοινωνικό κράτος. Και φυσικά μια χώρα που έχει αναβαθμίσει το κύρος και την ισχύ της διεθνώς.

Αυτά τα επιτεύγματα, προεκλογικά η ΝΔ τα βάφτισε πεπραγμένα της «χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης».Από την άλλη η ακραία επιθετική στάση των εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ , δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τη σημερινή συγκυρία. Συνεχίζουν να έχουν στο απυρόβλητο τη Δεξιά και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑαγνοώντας εμμονικα εδώ και 4 χρόνια ότι αυτή η επιλογή αποδείχθηκε ότι ήταν η καλύτερη προσφορά στο μέτωπο που έστηνε η ΝΔ με τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα που τη στηρίζουν, την τελευταία τριετία, εις βάρος προφανώς των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος