FOLLOW US: facebook twitter

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, στο RGC

Ημερομηνία: 25-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Τις κατευθυντήριες γραμμές, καθώς τα εργαλεία της ΕΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Περιφερειών ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 θα αναπτύξει η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) που διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν. Πατρών. Με στόχο την ανάκαμψη των περιφερειών της ΕΕ κατά το τρέχον πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Επίτροπος, κ. Φερέιρα- θα υπογράψει κοινό σχέδιο δράσης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών , Απόστολο Τζιτζικώστα.

Λίγες ημέρες πριν, στο 7ο Φόρουμ της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου, η Επίτροπος έδωσε μια πρόγευση για τη νέα περίοδο προγραμματισμού δηλώνοντας ότι υπάρχουν περισσότερα μέσα, περισσότερες ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες από ποτέ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και την επίτευξη του συλλογικού στόχου μιας ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης. Η ίδια διευκρίνισε ότι οι Εθνικές, Περιφερειακές και Τοπικές Κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την άνευ προηγουμένου πρόκληση της ανάπτυξης και υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων που στηρίζονται στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πρόγραμμα και στο NextGenerationEU. Κατά συνέπεια, είναι πολύ σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν αποτελέσματα. Μέσω του κοινού σχεδίου δράσης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών φιλοδοξούν να:

*Στηρίξουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές και τις διοικητικές μονάδες τους που διαχειρίζονται κονδύλια των Ταμείων Συνοχής.
*Δώσουν ώθηση στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και σε συνέργειες μεταξύ της πολιτικής συνοχής, του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλων επενδυτικών εργαλείων.
*Προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή ως καθολική αξία εντός της ΕΕ με την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην Ευρώπη και προβολή αποτελεσματικότερα στην πράξη της προστιθέμενης αξίας της πολιτικής συνοχής. Από τη διαδικτυακή πύλη του συνεδρίου https://rgc.gr/ παρέχεται όλη η αναγκαία πληροφόρηση ενόψει της τριήμερης φυσικής συνάντησης πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικού κόσμου. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του RGC μπορούν να εγγραφούν στη διεύθυνση https://rgc.gr/rgc-2022-registration/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος