FOLLOW US: facebook twitter

«Η εντιμότητα να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία»

Ημερομηνία: 14-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Δυστυχώς η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σε Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 ήρθε να επαληθεύσει τους φόβους και τις ανησυχίες μας για την στάση που είχε κρατήσει εξ αρχής το Υπουργείο Παιδείας. Στάση η οποία στερείται ουσιαστικής αιτιολόγησης, έχοντας μάλιστα εκδικητικά χαρακτηριστικά απέναντι στο νομό μας, δεδομένου ότι άλλα τμήματα, με πολύ μικρότερο αριθμό φοιτητών, διατηρήθηκαν στο Μηχανογραφικό.

Η μη ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα των εκπροσώπων της Ηλείας -εγγράφως και επανειλημμένως τηλεφωνικά στο Γραφείο του– να συναντηθεί μαζί μας και να συζητήσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα, ουσιαστικά αποκάλυψε τις προθέσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Είναι απορίας άξιο πώς και γιατί η Πολιτεία θέτει στο περιθώριο έναν ολόκληρο Νομό, εξαφανίζοντάς τον από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη, την ίδια στιγμή που στερείται και άλλων βασικών και αυτονόητων υποδομών (αποδυναμωμένα νοσοκομεία, Ε.Ο Πατρών – Πύργου).

Θέλω να καταστήσω σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν γίνεται να θυμούνται κάποιοι την Ηλεία είτε προεκλογικά είτε κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Σε κάθε περίπτωση, η έντιμη και αξιοπρεπής στάση που κρατήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, διεκδικώντας τα αυτονόητα για το νομό μας, δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 14/05/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος