FOLLOW US: facebook twitter

Η ΕΛΜΕ Ηλείας συμμετείχε στη μαζική μαχητική συγκέντρωση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών

Ημερομηνία: 21-10-2021 | Συντάκτης:

Η ΕΛΜΕ Ηλείας συμμετείχε στη μαζική μαχητική συγκέντρωση γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Πύργου και κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ξεκίνησαν!!! την «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη στήριξη των εκπαιδευτικών»

  • ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών (6000 πανελλαδικά 60 στην Ηλεία)
  • στοιβάζουν με προφορικές εντολές!!  26-27 παιδιά στις αίθουσες.

Όλοι ενωμένοι  γονείς,  μαθητές,  εκπαιδευτικοί,  και Πρωτοβάθμια Σωματεία, δώσαμε  μια απάντηση στην κυβερνητική επιλογή συγχώνευσης των τμημάτων. Έγκαιρα αντέδρασαν την προηγούμενη εβδομάδα οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια, καταπέλτης ήταν και η ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Ηλείας για την υγιεινή και ασφάλεια.

Πριν από 150 χρόνια ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους για πάντα».

 

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προωθούν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική.  Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν μέσα από τον παραπλανητικό τίτλο «αξιολόγηση», είναι να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Να διαχωρίσουν δηλαδή τα σχολεία σε «καλά» και «κακά», με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους, «αυτόνομα» να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Και το κυριότερο, επιδιώκουν να χτυπήσουν τα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών μας.

Γι’ αυτό και τώρα υπάρχει η ανάγκη να βρεθούμε και πάλι μαζί. Σε κοινό αγώνα! Η αρχή έγινε σήμερα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  όλοι μαζί  γονείς,  μαθητές,  εκπαιδευτικοί, Πρωτοβάθμια Σωματεία, και Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταματήσουν εδώ και τώρα  οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία μας.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος