FOLLOW US: facebook twitter

Η ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με μια μακροσκελή και εμπεριστατωμένη ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ηλείας καταφέρεται εναντίον του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση της στη Βουλή για τις διαδηλώσεις, τονιζοντας ότι αποτελεί ευθεία επίθεση σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες του λαού μας. Αναφέρει επισης ότι έχει  στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Επιγραμματικά μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Ηλείας αναφέρει ότι

  • Το νομοσχέδιο, που περιέχει άρθρα εμπνευσμένα από το «σύνταγμα» της χούντας (1968/73), έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία.
  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος.
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
  • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή, ο οποίος θα έχει αστικές και ποινικές ευθύνες για οτιδήποτε συμβεί στην διαδρομή της συγκέντρωσης.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των νέων θα γυρίσουν τον νόμο αυτόν στο χρονοντούλαπό του. «Καλούμε σωματεία, ομοσπονδίες και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να αντισταθούν! Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια για να μην περάσει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων!Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες! Στους δρόμους καταργούνται οι νόμοι και τα διατάγματα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος