FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ελλάδα με τα μάτια του Ελύτη»: Πολιτιστική εκδήλωση από την Τοπική Κοινότητα το Σάββατο 24/7 στο Στρέφι

Ημερομηνία: 23-07-2021 | Συντάκτης:

Η Κοινότητα Στρεφίου, δίνοντας και πάλι το «παρών» της, στα πολιτιστικά  δρώμενα της περιοχής, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα με τα μάτια  του Ελύτη», το Σάββατο, 24/07/2021, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στρεφίου.

Έννοιες όπως έθνος, κράτος, πολιτική, Ευρώπη, γεωγραφική θέση, γλώσσα, πολιτισμός, έχουν γίνει το  αντικείμενο της προβληματικής του Ελύτη.  Μέσα από τα ποιήματα και τα πεζά του, ανακαλύπτουμε μια δύναμη σκέψης, που δεν αποτυπώνει μόνο, αλλά ζητά να προτρέψει, να μετασχηματίσει,  να χτίσει,  να διαμορφώνει από τα φθαρμένα υλικά της καθημερινότητας, κάτι νέο.

Σε μια πραγματικότητα ψεύδους, συμβιβασμού και συμφέροντος, ο λόγος του Ελύτη, λειτουργεί ως μια διαρκής προτροπή προς όλους μας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στο μέλλον, σ’ ένα κόσμο ουσιαστικών αξιών,  το δικαίωμά μας  σε μια ελληνική πραγματικότητα που θα τιμά την γλώσσα , την ιστορία, την ταυτότητα και δυναμική του τόπου, τις αληθινές  ποιότητες της  ζωής και θα αφουγκράζεται την δύναμη της αληθινής τέχνης.

Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής, και χορού που  μέσα από την ποίηση και τα πεζά κείμενα, επικεντρώνεται στις σκέψεις του Ελύτη για την Ελλάδα, την  ιστορία του ελληνισμού, την  ελληνική γλώσσα,  την ελληνική  φύση, την ελληνική πραγματικότητα.

Το  Σάββατο 24/07/2021 στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Στρεφίου. Τετραμελές μουσικό συγκρότημα θα αποδώσει μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη.  Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές διατάξεις για την πανδημία. Διοργάνωση Κοινότητα Στρεφίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος