FOLLOW US: facebook twitter

Η εκπομπή “ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” στην ΕΡΤ Πύργου για τα ΑμεΑ με αρκετές συγκινήσεις και ειδήσεις

Ημερομηνία: 02-11-2021 | Συντάκτης:

Αποκαλυπτική ιδιαίτερα ως προς την έντονη προσπάθεια η οποία γίνεται για την εξεύρεση χώρου που θα μπορέσει να στεγάσει το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου και γιατί όχι και άλλα Ειδικά Σχολεία της περιοχής, ήταν η νέα εκπομπή, αφιερωμένη στα προβλήματα αλλά και στις διεκδικήσεις των ΑμεΑ της ΕΡΤ Πύργου με τίτλο «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».

Και αυτό γιατί ο Δήμαρχος του Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των συντελεστών της μίλησε στον «αέρα» και από τη συχνότητα των 102,5 Fm, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει «ανοίξει μια συζήτηση» με ιδιώτη που έχει έκαση στην κοινότητα Αγ. Ιωάννη, μέσα σε οικιστικό χώρο που εξετάζεται για να φιλοξενήσει το Ε.Ε.Ε.ΕΚ.. Μάλιστα η διερεύνηση αυτής της πιθανότητας με την πληρότητα υποδομών και τις παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν, είναι σε φάση διαλόγου και με τη Δ/ντρια του Σχολείου κα Αγγελική Πετρόγιαννη που γνωρίζει από την πρώτη στιγμή τη σχετική πρόταση.

Ο κ. Αντωνακόπουλος απάντησε και στο ερώτημα που ενίοτε γίνεται, σχετικά με τη λειτουργία Ειδικών Σχολείων μέσα σε αστική περιοχή και στον Πύργο, και ανέφερε εδώ το πρόβλημα με τους συντελεστές δόμησης καθώς τα προσφερόμενα οικόπεδα στην πόλη δεν είναι αυτά που απαιτούνται για να γίνει κάτι σημαντικό. Δεσμεύθηκε ωστόσο να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς Δήμου για να μπουν και να λειτουργήσουν τελικά τέτοιες δομές στο αστικό περιβάλλον.

Παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι εξακολουθούν να προκαλούν ζήτημα οι ελλείψεις όπως και γενικότερα στην εκπαίδευση φέτος, ενώ στάθηκε και στη σημασία του ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» που συμμετέχει ο Δήμος, αφού θα συμβάλει στη στήριξη και των δεξιοτήτων και της ψυχολογίας των ΑμεΑ μέσω ειδικών επιστημόνων που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τόσο την ΕΡΤ Πύργου για την πρωτοβουλία της, όσο και τις εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου για τις οποίες συγκινητικά είπε ότι κάνουν τη δουλειά τους με «ψυχή» και μεγάλη θέληση.

 

ΕΝΑ «ΤΑΞΙΔΙ» ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!

Να σημειωθεί ότι την εκπομπή συντόνιζε από την αρχή η Δντρια ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγγελική Πετρόγιαννη, ενώ ήταν μαζί της η Υποδιευθύντρια Παναγιώτα Τάγαρη με εύστοχες και χρήσιμες τοποθετήσεις, ενώ συμμετείχε και η Μίνα Μουρτεζά.

Μίλησε ακόμη η Γεωργία Δεφίγκα που ενημέρωσε τους ακροατές της ΕΡΤ Πύργου για τον ρόλο του ειδικού παιδαγωγού (η ίδια είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής με διδακτορικό στην ειδική ψυχολογία) τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στο παιδί και τη γνώση.

Τo έργο του ξεκινά από το να μάθουν τα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν, να αναπτύξουν τις συναισθηματικές τους δεξιότητες να τα οργανώσει σε αυτό που κάνουν, και να τα προετοιμάσει ώστε να βγουν έτοιμα στην κοινωνία για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν. Κατέληξε δε λέγοντας ότι: «όταν έχεις καταφέρει και δεις ένα παιδί να κατακτά έστω και ένα πολύ μικρό στόχο, είναι λες και έχει κατακτήσει να κατακτήσει ένα ταξίδι στο φεγγάρι!».

Στην αρχή της εκπομπής «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» έδωσε την ευλογία του ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. λέγονας ότι τα παιδιά χρειάζονται τη δική τους «αγκαλιά» και βοήθεια.

Ο Δ/ντής της ΕΡΤ Πύργου Χρίστος Πλευριάς επεσήμανε μετά και την δεύτερη κατά σειρά εκπομπή «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» ότι και οι ακροατές του Σταθμού με τα μηνύματά τους έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους και αυτό σαφώς ικανοποιεί και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Πύργου που από την αρχή πίστεψαν στο περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της θεματικής αυτής ενότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος