FOLLOW US: facebook twitter

«Τα Μουσεία ως κόμβοι Πολιτισμού»: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τρεις εκδηλώσεις σε Ήλιδα, Πύργο και Ολυμπία

Ημερομηνία: 15-05-2019 | Συντάκτης:

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων,  εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Στο πλαίσιο αυτό, τα Μουσεία με τις πολύπλευρες δράσεις τους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» και τιμώμενο ίδρυμα το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμμετέχει με τρεις εκδηλώσεις που απευθύνονται στην μαθητική κοινότητα, στα Μουσεία Πύργου, Ολυμπίας και Ήλιδας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος, το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τα μνημεία της Ηλείας,  είναι ελεύθερη.

Οι τρεις εκδηλώσεις που διοργανώνει η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για μαθητές,  συμμετέχοντας στον εορτασμό την Πέμπτη και Παρασκευή 16 και 17 Μαίου αντίστοιχα, είναι οι εξής:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

Αρχαία Ήλιδα, τηλ. 2622041501

Παρασκευή 17 Μαΐου

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε»

Εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Μαθητές ξεναγούν συμμαθητές τους και εκπαιδευτικούς στα ελληνικά και αγγλικά

Ώρα 9.00

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ (ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ)

Καραϊσκάκη 5-7, Παλαιά Δημοτική Αγορά, τηλ. 2621020476

Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Μαΐου

«Μια μέρα στην Αγορά με έναν αρχαίο τεχνίτη, έναν φράγκο ιππότη και έναν οθωμανό έμπορο»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη του Μουσείου ως κόμβου πολιτισμών αλλά και του κτηρίου της πρώην Δημοτικής Αγοράς ως χώρου συνάθροισης πολλών και διαφορετικών ανθρώπων. Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με ψηφιακή δράση.

Ώρα 10.00

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ολυμπία, τηλ. 2624022529

Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Μαΐου

«Ώρα για παιχνίδι! Ελάτε να ανακαλύψουμε τα παιχνίδια του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Α/βάθμιας εκπαίδευσης

Ώρα 10.00

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος