FOLLOW US: facebook twitter

Η Δημοκρατική Αμαλιάδα μίλησε: «ΠΟΝΑΩ! Ως εδώ»! – Δυναμική πορεία ενάντια στη βία και τη αστυνομοκρατία χθες βράδυ

Ημερομηνία: 18-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
Φωτογραφία Kristo Defrim Hasa

Παλμό, δυναμική και μεγάλη συμμετοχή ειδικά από νέα παιδιά, είχε η  χθεσινοβραδινή ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αμαλιάδας με προορισμό στην πλατεία Αγίου Αθανασίου ενάντια στην αστυνομοκρατία και τα παράλογα μέτρα καταστολής, άσκησης βίας  και περιορισμού της ελευθερίας μας που ασκούνται αυτές τις ημέρες με το πρόσχημα των ελέγχων.

Οι διαδηλωτές φορώντας μάσκες, κρατούσαν  στην κεφαλή της πορείας πανό που έγραφε «ΠΟΝΑΩ», την λέξη που χρησιμοποιούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους απέναντι στα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Φωτογραφία Kristo Defrim Hasa

Παράλληλα  φώναζαν και ανάλογα  συνθήματα  στέλνοντας μήνυμα  ότι η προστασία της δημόσιας υγείας δεν διασφαλίζεται με την αστυνομική αλλά με μέτρα ενίσχυσης στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα Μέσα μαζικής μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους.

Την συγκέντρωση  ενάντια στην ακραία αστυνομική βία, διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμαλιάδας που απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ηλείας, αναφέροντας ότι δεν είναι αρνητές του covid αλλά «αρνητές της χούντας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση των αριστων».  Στις ομιλίες που έγιναν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου τονιστηκε ότι “η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την αστυνομοκρατία και μοιράζοντας πρόστιμα αριστερά και δεξιά, θα καταπατήσει δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών με πρόφαση τον covid και θα μπορεί να κάνει τις δουλειές της με τους άριστους άνετα και χωρίς να αντιδρά κανείς  Όπως αναφέρθηκε και στις ομιλίες που έγιναν “Υπολόγισαν χωρίς τον κυρίαρχο λαό και καθημερινά παίρνουν την απάντηση από χιλιάδες Έλληνες που βγαίνουν στον δρόμο και θα συνεχίσουν να βγαίνουν μέχρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταλάβει πως όση βία και να χρησιμοποιήσει εμείς θα φωνάζουμε σε κάθε γειτονιά ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, όχι για γκλομπ και αστυνομία. Η δημοκρατία δεν καταστέλλεται! Με την παρουσία μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι αποδεκτά στην κοινωνία μας. Μαζί μας  βρίσκονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας και κάθε πολίτης που δεν θέλει καταστολή και τρομοκρατία».

May be an image of one or more people, people standing, outdoors and crowd

Φωτογραφία Γιώργος Κράλλης

Τα  κυρίαρχα αιτήματα που πρόβαλλε η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμαλιάδας στην χθεσινή συγκέντρωση  είναι τα εξής;

1)Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

2)Προσλήψεις γιατρών και όχι αστυνομικών.

3)Πραγματική στήριξη όλων των επιχειρήσεων και του εργατικού δυναμικού της χώρας.

4)Άνοιγμα των σχολείων με πραγματικά μέτρα προστασίας και όχι 25-30 μαθητές σε κάθε τάξη.

5)Άμεση διάλυση του τάγματος εφόδου ΔΡΑΣΗ.

6)Κάμερες σε όλα τα περιπολικά,στους χώρους κράτησης και στους χώρους ανακρίσεων.

7)Όσοι αστυνομικοί έχουν ανάμειξη με περιστατικά βίας να φύγουν άμεσα από το σώμα.

8)Παραίτηση του υπουργού βίας κύριου Χρυσοχοΐδη.

9) Άρση του παράλογου lockdown


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος