FOLLOW US: facebook twitter

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

Ημερομηνία: 26-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

 

«Ρίξε μου ρε. Ρίξε μου ρε βλάκα»

Το περιστατικό κάνει το γύρο των socialmedia πια, ασφαλίτης μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), έβγαλε όπλο και το έστρεψε σε ευθεία βολή προς τους φοιτητές.

Η αντίδραση ενός από τους φοιτητές προς τον ασφαλίτη ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο: «Ρίξε μου ρε. Ρίξε μου ρε βλάκα».

Δεν ξέρω αν ο ασφαλίτης είναι βλάκας, ευτυχώς όμως δεν έριξε. Απλώς  έβγαλε το πιστόλι του. Ο μάγκας. Ο μάγκας που φυγαδεύτηκε άρον-άρον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ. 

Πρόκειται για ειδικό φρουρό, που ανήκει στους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων, και ήταν εκτός υπηρεσίας

Αγαπάς το παιδί σου. Δεν το βλέπεις συχνά αλλά του τηλεφωνείς κάθε μέρα. Όσο κι αν μεγαλώσει, του θυμίζεις φορτικά να προσέχει. Και κυρίως δεν σταματάς να ανησυχείς γι’ αυτό. Άπαξ και γίνεις γονιός, δεν υπάρχει επιστροφή. Όλοι οι γονείς το γνωρίζουν αυτό. Έτσι ανησυχείς. Ακόμη και οι πιο «χαλαροί» γονείς, έχουν έναν μικρό έστω φόβο που υποβόσκει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Γιατί η ζωή είναι ούτως ή άλλως απρόβλεπτη και γεμάτη κινδύνους. Γιατί θέλουν να δουν το παιδί τους να μεγαλώνει, να κατακτά την ευτυχία και να προκόβει. Γιατί θέλουν να μην πάνε στράφι τόσα χρόνια αγάπης και αφοσίωσης. Γιατί είναι πραγματικά λίγοι οι τρόποι που μία ζωή μπορεί να αποκτήσει νόημα.Έτσι χαίρεσαι όταν όλα πάνε καλά. Όταν το παιδί σου είναι καλά και σπουδάζει. Όταν είσαι γερός και μπορείς να το χαίρεσαι και να είσαι εκεί γι’ αυτό.

Μέχρι που κάποιος κραδαίνει το όπλο του μπροστά στο πρόσωπό του. Καθώς φαίνεται, η ΕΛΛΑΣ –ή ΕΛΑΣ, όπως το δει κανείς– είναι γεμάτη με Κορκονέες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς αναίτια μία αθώα ζωή. Εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά, εισέβαλλε στον χώρο ενός πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ),που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία, με αίθουσες γεμάτες από σπουδαστές. Το ακόμη πιο τραγικό, όπως αποδεικνύεται με τον πλέον δραματικό τρόπο από το σχετικό βίντεο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, είναι πως κάποιος φοιτητής προκαλούσε τον αστυνομικό με τα πολιτικά, λέγοντας «ρίξε μου ρε βλάκα».

Κι αν ο «βλάκας» έριχνε; Αν πατούσε την σκανδάλη και αφαιρούσε τη ζωή από ένα νέο παιδί; Αν έριχνε και σε άλλους ή αν οι σφαίρες του έβρισκαν και παιδιά, που βρίσκονταν σε μικρή ή μεγαλύτερη απόσταση και δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το περιστατικό; Αν ξαφνικά θεωρούσε ότι το πάτημα της σκανδάλης ήταν «στοιχείο αναγκαστικότητας»;

Αυτό το άσυλο οραματιζόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Η κυβέρνηση της Κεραμέως αλλά και του κ Χρυσοχοΐδη; Αυτή είναι η νέα Ελλάδα; Μόνο που η Ελλάδα τους μοιάζει υπερβολικά με την Ελλάδα που στέναζε στον γύψο των συνταγματαρχών. Τότε που η νεολαία αντιμετώπιζε συχνά οπλισμένες κάνες. Τότε που η Δημοκρατία βρισκόταν στο απόσπασμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος