FOLLOW US: facebook twitter

Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο «άδειασε» την εισαγγελέα

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σύντομη αποδείχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής με το δικαστήριο να αδειάζει την Αδαμαντία Οικονόμου για την πρότασή της για αναστολή έκτισης ποινών και την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να αποκαθιστά την αλήθεια για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το δικαστήριο διέκοψε και η διαδικασία θα συνεχιστεί σημερα στις 11 το πρωί.

Λαμβάνοντας τον λόγο η πρόεδρος του δικαστηρίου αντέκρουσε τον ισχυρισμό της εισαγγελέως για λευκό ποινικό μητρώο των καταδικασμένων, παραθέτοντας τις καθείρξεις των Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου Σιατούνη, Τσόρβα, Παπαβασιλείου, Καστρινού, Πανταζή και άλλων και ζήτησε ως προς αυτό να συμπληρωθεί η πρότασή της.

Παράλληλα, αναφορικά με τον Γιάννη Λαγό πρόσθεσε ότι «η κυρία εισαγγελέας αναφέρθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία εισαγγελίας, τυχόν βούλεμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό».

Επιμένει στην αναστολή η εισαγγελέας

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους καθώς, όπως υποστήριξε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος