FOLLOW US: facebook twitter

Κρουαζιέρα… δεν θα σε πάω!: Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της για τον…Μάρτιο του 2021

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:

Την περαιτέρω παράταση της αναστολής των κρουαζιέρων της μέχρι το Μάρτιο του 2021 ανακοίνωσε η εταιρία κρουαζιέρας η Celestyal Cruises που δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο και βεβαίως περιλαμβάνει στο εκδρομικό της πακέτο και το λιμάνι του Κατακόλου. Ένα ακόμα δυσάρεστο μαντάτο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας ανάκαμψης του τουρισμού της κρουαζιέρας που αντικαθρεφτίζει γενικώς την τάση που υπάρχει παγκοσμίως λόγω κορονοϊού στον κλάδο.

Η Celestyal Cruises ήταν από τις πρώτες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως που αποφάσισε έγκαιρα να αναστείλει προσωρινά τις κρουαζιέρες της στα μέσα Μαρτίου, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και τον τοπικών κοινοτήτων που επισκέπτεται. «Με την υψηλή τουριστική περίοδο της εταιρείας να εκτείνεται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα μας δινόταν η δυνατότητα να αρχίσουμε ξανά τις κρουαζιέρες μας αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που επικρατεί με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε χώρες προέλευσης των επιβατών της εταιρείας μας και σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα βελτιωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για τον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, λάβαμε τη δύσκολη αλλά συνετή απόφαση να αναβάλουμε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων μας μέχρι την προγραμματισμένη, επίσημη έναρξη για την άνοιξη του 2021» δηλώνει ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Celestyal Cruises Leslie Peden.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση στο πλαίσιο των ελέγχων που ξεκίνησαν από χθες σε λιμάνια και αεροδρόμια που αποτελούν διεθνείς πύλες εισόδου στην χώρα, έχει προγραμματίσει την διενέργεια συγκεκριμένου αριθμού τεστ για τον κορονοϊό. Έτσι στο λιμάνι Κατακόλου είναι προγραματισμένα να γίνουν 504 τεστ αλλά δεν μας λέει σε… ποιόν, αφού το λιμάνι μπορεί θεωρητικά να άνοιξε 1η Ιουλίου αλλά πρακτικά δεν υπάρχει τουλάχιστον έως και τον Αύγουστο  ούτε μια κρουαζιέρα προγραμματισμένη, άρα και κανένας ξένος επιβάτης!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος