FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: Η Camera Zizanio έγινε 19 και… μας ταξιδεύει στον κόσμο μέσα από ταινίες!

Ημερομηνία: 14-11-2019 | Συντάκτης:

Με  239 ταινίες από 48 χώρες και όλες της ηπείρους η 19η Camera Zizanio έρχεται να δώσει την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα της είναι πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά. Οι ανησυχίες, τα όνειρα και οι δημιουργικές αναζητήσεις των παιδιών και των εφήβων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο βρήκαν για μια ακόμη χρονιά δίαυλο έκφρασης . Ενδεικτικό της απήχησή της είναι το γεγονός ότι οι ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα επελέγησαν από δυο χιλιάδες και πλέον συμμετοχές. Η επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη!

Η 19η Camera Zizanio , το υπέροχο αυτό ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου όπως τον χαράσσουν τα ίδια τα παιδιά, που ξεκινά  στις 29 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μια μέρα πριν την επίσημη τελετή έναρξης, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Για το Ευρωπαϊκό τμήμα επελέγησαν  102 ταινίες που προέρχονται από 31 χώρες.  Κι αυτές αλφαβητικά είναι: Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ουκρανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σκοτία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία. Αν σε αυτές προστεθεί και η Ελλάδα, τότε οι χώρες γίνονται 32! Πιο αναλυτικά στην Α κατηγορία-στην οποία διαγωνίζονται ταινίες παιδιών έως 12 ετών-έχουμε 24 ταινίες, στην Β κατηγορία-με ταινίες παιδιών από 13 έως 16-συμμετέχουν 42 ταινίες και στην Γ κατηγορία-17 έως 20 ετών-36 ταινίες.

Για το Διεθνές τμήμα επελέγησαν 31 ταινίες που προέρχονται από 16 χώρες. Αναλυτικά οι χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Λίβανος, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Ομάν, Φιλιππίνες.

Τέλος για το Ελληνικό τμήμα επελέγησαν να διαγωνιστούν οι 106 ταινίες από τις 130 περίπου που υποβλήθηκαν και ανταποκρίνονταν στους κανονισμούς της Camera Zizanio. Με αυτή την επιλογή έχουμε τη συμμετοχή 94 σχολείων από όλη την Ελλάδα και ενός από την Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν και 9 ταινίες από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που υποβλήθηκαν από μεμονωμένους δημιουργούς.

Πιο αναλυτικά έχουμε τα παρακάτω στοιχεία:

Στην κατηγορία Α’, 27 ταινίες. Από αυτές οι 23 είναι συμμετοχές σχολείων και 2 από μεμονωμένους δημιουργούς.

Στην κατηγορία Β’,  52 ταινίες  που προέρχονται από 49 Σχολεία και  2 από μεμονωμένους δημιουργούς.

Στην κατηγορία Γ’,  27 ταινίες από 22 σχολεία και 5 από μεμονωμένους δημιουργούς.

Μαζί με τις ταινίες που θα προβληθούν στο πληροφοριακό τμήμα αλλά και τις ταινίες των εργαστηρίων που θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα (περισσότερες από 25), τότε το σύνολο των νεανικών δημιουργιών που θα προβληθούν στην 19η Camera Zizanio ξεπερνά τις 270!!!

Οι συμμετοχές στην Camera Zizanio 2019 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της   και υπάρχουν στους παρακάτω συνδέσμους

Ελληνικό Τμήμα https://camerazizanio.net/2019-2/greek-competition-section/

Ευρωπαϊκό Τμήμα https://camerazizanio.net/2019-2/european-competition-section/

Διεθνές Τμήμα https://camerazizanio.net/2019-2/international-competition-section/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος