FOLLOW US: facebook twitter

Η Αθηνά Κολέτση συστρατεύεται με τον Γιάννη Λυμπέρη

Ημερομηνία: 15-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Έχοντας υπηρετήσει 25 χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της υγείας εκ των οποίαν 16 σε οίκο ευγηρίας που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της ζωής των ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί .. άκουσα με προσοχή, έντονο ενδιαφέρον και κάποιες φορές συγκίνηση   πολλούς από αυτούς να αφηγούνται συγκλονιστικές εμπειρίες, Η καθημερινή μου επαφή τόσο με ανθρώπους νεαρής ηλικίας που από το κρεβάτι του νοσοκομείου έδιναν μάχη για τη ζωή τους, όσο και γηραιότερους που είχαν ωριμάσει έχοντα αντιμετωπίσει πολλές δυσάρεστες καταστάσεις και πολλές φορές τους είχαν κυριεύσει φόβοι και έντονα αρνητικά συναισθήματα ,μου δημιούργησε ερωτήματά σχετικά με το νόημα και τον πραγματικό σκοπό της ζωής. Πιθανό να ισχύει το ρητό «..να κάνεις μια ψυχή λιγότερο λυπημένη, Αυτό θα μπορούσε να είναι το νόημα της ζωής ενός ανθρώπου.»

Ίσως πάλι είναι αλήθεια πως μοναδικός σκοπός της ζωής μας είναι αυτή η ίδια η ζωή. Υπηρετούμε όμως αυτό το σκοπό στην καθημερινότητα μας; Αν όχι με ποιους τρόπους τον προδίδουμε; Μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας; Μπορούμε να αφήσουμε ένα κόσμο καλύτερο στα παιδιά μας; Μέχρι πότε θα είμαστε παράπλευρες απώλειες; Έβαλα τον εαυτό μου στη διαδικασία να προβληματιστεί σχετικά με το να μες στη σύγχρονη κοινωνία μας μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να καρποφορήσουν νέες ιδέες, να αδράξουμε τις ευκαιρίες που διανοίγονται, ένα περιβάλλον όπου θα μπορεί να φυτρώσει στις γωνιές του τόπου μας η ελπίδα, η ευτυχία.

Πάντα πίστευα πως μορφωμένοι άνθρωποι με όραμα, αρχές, καινοτόμες ιδέες, με τολμηρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων, με θετικό κοινωνικό πρόσημο, που διαθέτουν τη δύναμη της εμπειρίας και της γνώσης, μπορούν να διαμορφώσουν ένα τέτοιο περιβάλλον, να δώσουν σημαντική ώθηση και ανάπτυξη, ευημερία, εκσυγχρονισμό, δημιουργία πλούτου στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία μας.

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που ένας τέτοιος άνθρωπος όπως ο Γιάννης Λυμπέρης αποφάσισε να με εμπιστευτεί και να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μου έδωσε σοβαρές καθαρές και κυρίως πειστικές απαντήσεις σε πολλά από τα παραπάνω ερωτήματά μου που πιθανόν αποτελούν ερωτήματα και προβληματισμό πολλών συμπολιτών μας. Η δυναμική του προσωπικότητα, η ειλικρίνεια, τα ηγετικά του χαρακτηριστικά που απέδειξε στο παρελθόν ότι διαθέτει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, η ικανότητα να δημιουργεί και να εμπνέει, η αίσθηση υπευθυνότητας, η πειστικότητα του, δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης, έχω την πεποίθηση πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θα δουλέψω σκληρά με σύνεση και θα καταφέρω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και υψηλές απαιτήσεις τόσο τις δικές του όσο και όλων όσων με εμπιστευθούν. Η ψήφος είναι η σοβαρότερη πράξη της δημοκρατικής μας ζωής, η οποία προϋποθέτει γνώση και σωστή κρίση. Όμως   η πολιτική δράση δεν κορυφώνεται με τη ψήφο. Μπαίνοντας στην κάλπη πρέπει να ξέρουμε όλοι μας πως βγαίνοντας δεν πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δικαιοσύνη, για την ελευθερία, την αλήθεια για τις αλλαγές που θέλουμε στον τόπο μας, για την ευημερία όλων μας. Ο καθένας μας μέσα σε κλίμα ενότητας & συσπείρωσης, έχει ευθύνη απέναντι στο εαυτό του και απέναντι στην κοινωνία τώρα που βιώνουμε μια βαθιά κρίση, που η ανάγκη για αλλαγή πορείας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Και αν πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας ας είναι αυτό: «Εάν όλοι βοηθήσουμε στο να κρατήσουμε τον ουρανό, τότε ούτε ένας δεν θα κουραστεί..»

Κολέτση Αθηνά

Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Μέλος “CID” UNESCO

Υποψήφια με το συνδυασμό του Γιάννη Λυμπέρη «Ήλιδα Νέα Εποχή»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος