FOLLOW US: facebook twitter

Η ασέβεια και αδιαφορία του Υπ. Υγείας «μπλόκαρε» το Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 10-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
Δεσμευμένος λόγω συντηρητικής κατάσχεσης ο λογαριασμός κίνησης της Νοσηλευτικής Μονάδας
-Προκλητική αδιαφορία επί 18 μήνες για την αποζημίωση στην οικογένεια  του 17χρονου από την Ανδραβίδα που απεβίωσε το 2005 από μηνιγγίτιδα λόγω ιατρικής αμέλειας σε μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει μετά από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες

Όλα τα’χε η Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, η οικονομική απενεργοποίηση της έλειπε! Κι όμως, εδώ και λίγες ημέρες η διοίκηση δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια οικονομικής φύσης, καθότι ο λογαριασμός κίνησης έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας της προκλητικής απαξίωσης που επιδεικνύει επί 18 μήνες το υπουργείο Υγείας προς την οικογένεια του 17χρονου από την Ανδραβίδα, που έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2005 λόγω -δικαστικά διαπιστωμένης- ιατρικής αμέλειας, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα.

Τον Ιανουάριο του 2020 εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, η οποία επιδίκαζε το ποσό των 270.000 ευρώ στην οικογένεια του πρόωρα χαμένου ανήλικου, ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Λίγους μήνες αργότερα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κότσιφας, κοινοποίησε τη δικαστική απόφαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να καταβληθεί η αποζημίωση στην οικογένεια.

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες προς το υπουργείο, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανό εμπόδιο στην καταβολή του ποσού.

Φτάσαμε όμως στον Ιούνιο του 2021 χωρίς να αλλάξει κάτι, εξέλιξη που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην οικογένεια, διότι εκτός των άλλων, η παρατεταμένη αδιαφορία ισοδυναμεί με ασέβεια, τόσο προς τη μνήμη του παιδιού που χάθηκε άδικα, όσο και προς τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα τη οικογένειας μέχρι να δικαιωθεί.

Για τον λόγο αυτό, η οικογένεια αποφάσισε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται, προβαίνοντας σε συντηρητική κατάσχεση του λογαριασμού της ΝΜ Αμαλιάδας, με συνέπεια να δεσμευτεί ο λογαριασμός και το υπουργείο να μην μπορεί να εκτελέσει οικονομικής φύσης πράξεις όπως η προμήθεια ιατρικού υλικού ή η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, εξέλιξη που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Εξαντλήθηκαν όλα τα όρια υπομονής και κατανόησης»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Σάκης Κότσιφας, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι η συμπεριφορά του υπουργείου Υγείας είναι προκλητική και ασεβής προς τον Γολγοθά που βιώνει η οικογένεια του πρόωρα χαμένου 17χρονου παιδιού. Παράλληλα, διευκρίνισε πως στην παρούσα φάση επεδίωξε μέσω της συντηρητικής κατάσχεσης τις 70.000 ευρώ από τις συνολικά 270.000 ευρώ, προκειμένου να ασκήσει πίεση προς το υπουργείο για να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα όρια υπομονής της οικογένειας έχουν εξαντληθεί, διότι από το 2005 ως το 2021 έχουν δικαιωθεί σε όλους τους βαθμούς της δικαιοσύνης, ποινικά και διοικητικά, και ακόμα περιμένουν από την πολιτεία να φανεί συνεπής στην ελάχιστη υποχρέωση που έχει στη μνήμη του παιδιού τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, έχει επιδοθεί από προχθές σε μια διαρκή προσπάθεια για να μη μετατραπεί η συντηρητική κατάσχεση σε αναγκαστική και να αποτρέψει ενδεχόμενη πρόκληση διοικητικής και οικονομικής αστάθειας.

Όπως ξεκαθάρισε με δήλωσή του στην «Πρωινή», από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου έχουν γίνει εδώ και αρκετούς μήνες όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί εντός των ημερών, για να αποκατασταθεί και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Υπάρχει μια συντηρητική κατάσχεση στον λογαριασμό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Από εκεί και πέρα, βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές με το υπουργείο Υγείας για την άμεση επίλυση του ζητήματος, δηλαδή της καταβολής του απαιτούμενου ποσού. Εξετάζουμε και τις οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες χρειάζονται για τη διευθέτηση του ζητήματος. Επισημαίνω ότι η διοίκηση από την πρώτη στιγμή προέβη άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες προς το υπουργείο Υγείας για την οικονομική τακτοποίηση του ζητήματος», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος