FOLLOW US: facebook twitter

Η Αρχαία Ολυμπία στους Δρόμους Πολιτισμού της Ευρώπης

Ημερομηνία: 09-07-2020 | Συντάκτης:
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ για το «Routes4U» με την Αρχαία Ολυμπία.

Ο μόνος Δήμος της χώρας που επελέγη για το «Routes4U»

Για μιαν ακόμη φορά η Αρχαία Ολυμπία προβάλλει ως ο τόπος που χαρακτηρίζει ολόκληρη την Ελλάδα, σ’ ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω προβολή των Ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόκειται για το «Routes4U», ένα τριετές έργο που ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου και είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/DG REGIO (μακροπεριφερειακές στρατηγικές –macro-regional strategies) και του Συμβουλίου της Ευρώπης (πολιτισμικές διαδρομές -cultural routes). Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μοναδικός Δήμος στη χώρα που συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δημιουργία ενός βίντεο, όπου προβάλλονται χαρακτηριστικές εικόνες της Ολυμπίας, ανάμεσα σε επιλεγμένα τοπία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. «Σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ευρώπης και τα μαγευτικά τοπία της, υπάρχουν αμέτρητοι προορισμοί που θα σας γοητεύσουν με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση και τη γαστρονομία τους», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, στο οποίο υπάρχουν οκτώ ενότητες πολιτιστικών διαδρομών.

Η Αρχαία Ολυμπία εμφανίζεται στην ενότητα «Οι διαδρομές της ελιάς», με την αναφορά στον χαρακτηρισμό της ελιάς ως συμβόλου ειρήνης, σοφίας και δημοκρατίας που συνδέει πολιτισμούς και κουλτούρες διαχρονικά στον χώρο της Μεσογείου. «Το ελαιόλαδο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιεινής γαστρονομίας και βασίζεται στις εξαιρετικά πλούσιες και ποικίλες μαγειρικές παραδόσεις των μεσογειακών χωρών», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο (https://coe-eu.thisprojectworks.com/).

Για την δημιουργία του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού συνεργάστηκαν η υπεύθυνη προγράμματος πολιτικών της Ε.Ε. κα Ιωάννα Μουλίου – Νίσσλερ και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στηρίζει κάθε ενέργεια προβολής και διαφήμισης της Αρχαίας Ολυμπίας σε μεγάλη κλίμακα, όπως αυτό το βίντεο που προβάλλεται ήδη σε όλη την Ευρώπη. Στοχεύουμε στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή μας και μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες οδηγούμαστε πιο κοντά στο στόχο αυτό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος