FOLLOW US: facebook twitter

Η Αρχαία Ολυμπία εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης του ΟΗΕ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία: 19-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ΟΗΕ θα εορταστεί την Παρασκευή στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στις 09.45 στο αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας και ακολούθως οι μαθητές σχολείων του Δήμου θα σχηματίσουν το σήμα της Ειρήνης στο πρανές του Σταδίου, κρατώντας τις σημαίες όλων των χωρών του ΟΗΕ>

Εκεί θα γίνει ανάγνωση του μηνύματος του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, Ανάγνωση αποσπάσματος από το  ποίημα του Τάκη Δόξα  «Το φώς της Ολυμπίας», Ανάγνωση μηνύματος των μαθητών προς τον Γ.Γ. ΟΗΕ και στη συνέχεια η Ολυμπία θα στείλει συμβολικά το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο με την απελευθέρωση περιστεριού.

Στις 10.30: Επιστροφή με πορεία όλων των παρευρισκομένων στη διαδρομή: Αρχαίο Στάδιο – Πάρκο Εκεχειρίας – Αρχαιολογικό Μουσείο – parking    Αρχαιολογικού Χώρου – οδός Δούμα – κεντρικός δρόμος – Δημαρχείο.

Ώρα 11.00:  –    Χαιρετισμός Δημάρχου, κ. Γεωργίου Γεωργιόπουλου

-Χαιρετισμός Πρεσβευτή Κύπρου, κ. Κυριάκου Κενεβέζου

-Ομιλία για την σημασία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης από το μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης κ. Πάνο Τριγάζη.

Στο χώρο του Δημαρχείου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής σχετική με το θέμα, από μαθητές σχολείων του Δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος