FOLLOW US: facebook twitter

Η άρτια άρδευση και το skunk που ξέμεινε

Ημερομηνία: 30-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τη φυτεία στην Ανδρίτσαινα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ηλείας για τον εντοπισμό των ατόμων που καλλιεργούσαν τη γιγαντιαία χασισοφυτεία στην Ανδρίτσαινα, έχοντας επικεντρωθεί στα αποτυπώματα και σε λοιπά στοιχεία που εντοπίστηκαν στο αυτοσχέδιο παρατηρητήριο που είχε στηθεί απέναντι από τη φυτεία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου προσπαθούν να συνθέσουν στοιχεία και πληροφορίες για το προφίλ των δραστών, προκειμένου να επιταχύνουν την έρευνά τους. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, εικάζεται ότι πρόκειται για αλλοδαπούς, τουλάχιστον τέσσερις με πέντε, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν κάνει πολύμηνη προεργασία και είχαν οργανώσει τη φυτεία μεθοδικά και προσεκτικά.

Όπως ανέφεραν έγκυρες αστυνομικές πηγές στην «Πρωινή», οι δράστες οργάνωσαν τη φυτεία το τελευταίο τετράμηνο, όμως η προετοιμασία της δασώδους έκτασης για να φυτευτούν τα δενδρύλλια, πιθανότατα είχε ξεκινήσει από τον χειμώνα. Παράλληλα, δημιούργησαν ένα άρτιο δίκτυο άρδευσης με λάστιχα, διαμορφώνοντας μια μικρή τεχνητή λίμνη νερού από φυσική ορεινή πηγή.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, δεν πρόλαβαν να διακινήσουν τμήμα της καλλιέργειας, ωστόσο ένα μέρος της ήταν στο τελικό στάδιο.

«Ανάμεσα στα δενδρύλλια εντοπίστηκε και η ποικιλία skunk, που είναι ταχείας άνθισης, συνήθως τρίμηνης καλλιέργειας και παραγωγής, σε σχέση με άλλες ποικιλίες που απαιτούν ένα πεντάμηνο περίπου. Αυτό σημαίνει ότι ήταν στο τελικό στάδιο κάποια από αυτά, ενώ ετοίμαζαν να φυτέψουν κι άλλα. Το πώς θα γινόταν η μεταφορά και η διακίνηση δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, όμως κάποια μονοπάτια κοντά στη φυτεία δείχνουν ότι μάλλον θα χρησιμοποιούνταν κάποιο είδους φορτηγού. Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η φυτεία είναι πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο και πολύ δύσκολη η πρόσβαση, αυτό δείχνει ότι είχε προηγηθεί υψηλού επιπέδου οργάνωση», τόνισε στην «Πρωινή» υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος