FOLLOW US: facebook twitter

Η Αρχ. Ολυμπία φορά τα γιορτινά της και κανείς μας δεν πρέπει να λείπει!

Ημερομηνία: 30-03-2023 | Συντάκτης:

                                L’ ETAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE

Έφτασε η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό δρώμενο που θα φιλοξενήσει η Δυτική Ελλάδα ,  το L’ÉTAPE Greece by Tour de France το μεγαλύτερο ποδηλατικό event στον κόσμο και ένα από τα γνωστότερα αθλητικά θεάματα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  και Η ΕΥ ΖΗΝ Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον 1ο ποδηλατικό αγώνα L’ÉTAPE Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία, στις 1και 2  Απριλίου 2023. 

Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία στα πρότυπα του Tour de France, οι συμμετέχοντες αλλά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια απίστευτη διαδρομή στην Κοιλάδα των Θεών που  θα ξεκινά και θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ δύο αποστάσεων: “The Race” (150χλμ, υψομετρικά 2300m) και “The Ride”(75χλμ, υψομετρικά 1150m). Και στις δύο διαδρομές θα  περάσουν από αρχαίους ναούς, γραφικά χωριά περιστοιχισμένα από ελαιώνες, βυζαντινές εκκλησίες, και λόφους καλυμμένους από αγριολούλουδα. Ένας μοναδικός συνδυασμός πλούσιας ελληνικής  φύσης και αρχαίας ιστορίας, την ωραιότερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη.

Εν όψει αυτού του μεγάλου γεγονότος ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος έκανε την εξής δήλωση.

« Η μεγάλη ώρα έφτασε , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποδεχόμενη στους κόλπους της ακόμα ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός αποδεικνύει εμπράκτως πως κάθε μέρα που περνάει προσπαθεί με δράσεις και πρωτοβουλίες να είναι μια μέρα κερδισμένη προς όφελος του τόπου μας.

Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2η Απριλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος, την Αρχαία Ολυμπία. Σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει η χώρα, το L’ÉTAPE Greece by Tour de France , μια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς , που φέτος έχει την τιμή να υποδέχεται η Περιφέρεια μας με πάνω από 500 εγγραφές.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πιστή στο αθλητικό της πλάνο και πρόσωπο θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που φέρνουν την πανελλήνια και διεθνή αθλητική κοινότητα στον τόπο μας, ενισχύοντας το αθλητικό ιδεώδες και την ιστορία του.

Σας περιμένουμε λοιπόν να έρθετε να ενισχύσετε με την παρουσία σας και  να απολαύσετε υπέροχες αθλητικές στιγμές στην γενέτειρα του αθλητισμού.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι ίσως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία και την στήριξε στο μέγιστο δυνατό ώστε να γίνει πράξη.

Μη ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν βοηθήσει για να κυλήσει η έως τώρα προετοιμασία και προώθηση του αγώνα ομαλά , την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας , τους εκατοντάδες εθελοντές , τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων από τις οποίες θα περάσει ο αγώνας . Τους συμπολίτες μας που με την υποστήριξη και την στάση τους μας αποδεικνύουν ότι ο τόπος διψάει για αυθεντικές αθλητικές στιγμές που δίνουν πνοή στις τοπικές κοινωνίες.

Η Αρχαία Ολυμπία φορά τα γιορτινά της και κανείς μας δεν πρέπει να  λείπει !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος