FOLLOW US: facebook twitter

Η «Απαγορευμένη επίσκεψη» σε ελεύθερη διαδικτυακή προβολή από τον Νίκο Θεοδοσίου και το Νεανικό Πλάνο

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Σαν φόρος τιμής στον Ισπανικό λαό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα της φοβερής επιδημίας το Νεανικό Πλάνο και ο Νίκος Θεοδοσίου αποφάσισαν να διαθέσουν ελεύθερα για προβολή μέσω του διαδικτύου και για απεριόριστο χρόνο την ταινία «Απαγορευμένη επίσκεψη».

Η ταινία, ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ, είναι ένα οδοιπορικό στις Χούρδες, στην Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας, στην αναζήτηση του Λουί Μπουνιουέλ και της απαγορευμένης ταινίας του «Γη Χωρίς Ψωμί» σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Θεοδοσίου, καλλιετεχνικού διευθυντή της Camera Zizanio. Κάμερα: Νίκος Θεοδοσίου, Fernando Alcala  Μουσική: από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής La Asociación Cultural de Tamborileros Norte de Extremadura Santiago Bejar.

Η «Απαγορευμένη Επίσκεψη» καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα στις Χούρδες ενώ παράλληλα αναζητά ομοιότητες και διαφορές με αυτήν που είχε καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ του παρελθόντος. Παράλληλα αναζητά την πολιτιστική ταυτότητα των Χουρδάνων και εντοπίζει την ανεξήγητη μέχρι τώρα παρουσία αρχαιοελληνικών μύθων στη Χουρδάνικη παράδοση.

Η ταινία κέρδισε τα βραβεία:

-Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ 2017 από τη Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Χαλκίδα.

-Δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Χαλκίδα, Νοέμβριος 2017

Η ταινία διατίθεται σε δυο βερσιόν:

Α. Με ελληνικούς υποτίτλους https://vimeo.com/223437022

Β. Η ισπανική βερσιόν https://vimeo.com/227054512

Οι θεατές μπορούν παράλληλα να δουν και την ταινία του Λουί Μπουνιουέλ «Γη χωρίς ψωμί), 1933, στην ολοκληρωμένη βερσιόν (με αγγλικούς υποτίτλους) https://youtu.be/at-xnnNT8N8

Περισσότερα για την ταινία εδώ https://theodosiou.wordpress.com/…/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%…/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος