FOLLOW US: facebook twitter

Η αντιπυρική τελείωσε, οι φωτιές… όχι! – «Ύποπτη» πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα στον Ξηρόκαμπο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε τυπικά την περασμένη Πέμπτη η αντιπυρική περίοδος για το 2020, ωστόσο οι πυρκαγιές πλέον είναι φαινόμενο που εκδηλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που αποτυπώθηκε με δύο πυρκαγιές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι στο Μπρινιά Μανολάδα, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο από αέρος όσο και από εδάφους. Όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας π. Ιωάννης Κούγιας, κάηκαν χορτολιβαδικές εκτάσεις, ελαιόδεντρα και καλαμιώνες κοντά σε θερμοκήπια, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο αργότερα εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο περίπου στο ίδιο σημείο. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων η πυρκαγιά το βράδυ της ίδιας ημέρας οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο.

Φωτογραφία από π. Ι. Κούγια

Τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο της Αρχαίας Ολυμπίας, με αποτέλεσμα να σημάνει εκ νέου συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών περιόρισε την καμένη έκταση σε περίπου 10 στρέμματα, ενώ στο σημείο συνέδραμε και η Πολιτική Προστασία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Τόσο ο τόπος, όσο και το χρονικό σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, δημιουργούν προβληματισμό στις τάξεις της Πυροσβεστικής, αφού εικάζεται ότι δεν ήταν τυχαία αλλά «ύποπτη», αφού στο παρελθόν έχει εκδηλωθεί ξανά φωτιά στην ίδια περιοχή. Το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής ήδη συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες για να εξακριβώσει τα αίτια της συγκεκριμένης πυρκαγιάς.

Το… κακό τρίτωσε με φωτιά που εκδηλώθηκε σε στάβλο με «μπάλες» σανό στα Λεχαινά, η οποία τον κατέστρεψε ολοσχερώς. Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα της ΠΥ Λεχαινών με 8 Πυροσβέστες, αποτρέποντας τον κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος