FOLLOW US: facebook twitter

Η «αναδιάρθρωση» ολοκληρώθηκε στην Ηλεία…-«Κλειδώνει» χωρίς αλλαγές στα τμήματα το φετινό Μηχανογραφικό

Ημερομηνία: 17-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα

-Άγνοια δήλωσε για αυτήν την εξέλιξη ο πρύτανης του Παν/μίου Πατρών, Χρ. Μπούρας, τονίζοντας από την πλευρά του ιδρύματος έχει σταλεί το προσχέδιο του ΠΔ

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στις… ελληνικές καλένδες φαίνεται ότι παραπέμπει η κυβέρνηση το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, αφού σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εκπαιδευτικής ενημερωτικής ιστοσελίδας esos.gr, το φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο δεν θα περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές που σχετίζονται με καταργήσεις ή συγχωνεύσεις τμημάτων, παρά μόνο μικροαλλαγές στις σχολές Ικάρων, που αφορούν τα επιστημονικά πεδία στα οποία θα μπορούν να δηλωθούν, και στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

Από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το οποίο έως χθες το απόγευμα δεν είχε διαψευστεί, προκύπτει ότι η… μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας εξαντλήθηκε στα τμήματα της Ηλείας που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αφού σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι για την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Κατά συνέπεια, αποδεικνύεται πως το υπουργείο Παιδείας είτε δεν διαθέτει ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο αναδιάταξης του πανεπιστημιακού χάρτη είτε δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί με τους πρυτάνεις των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας, αρκούμενο μόνο στο ότι κατήργησε το τμήμα Μουσειολογίας και δρομολόγησε τη μεταφορά του τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι. Παρότι η εφαρμογή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής το περασμένο καλοκαίρι, διαμόρφωσε μια εικόνα για τα τμήματα που είναι ελκυστικά και προτιμητέα από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η πολιτική ηγεσία δεν δείχνει πρόθυμη να προβεί σε αλλαγές, αφήνοντάς μας με την αίσθηση ότι τελικά η στάση της ήταν εκδικητική προς την Ηλεία.

Μια τέτοια εξέλιξη, αν επιβεβαιωθεί, δεν αλλάζει κάτι ως προς τα ίδια τα τμήματα της Ηλείας, διότι αυτά δεν δέχονται πλέον εισακτέους, όμως «εγκλωβίζονται» οι σπουδαστές τους, διότι δεν ξέρουν αν τον επόμενο Σεπτέμβριο θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στην Ηλεία ή θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στην Αχαΐα ή την Αιτωλοακαρνανία.

O πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ερωτώμενος σχετικά από την «Πρωινή» για το Μηχανογραφικό, δήλωσε ότι δεν έχει κάποια νεότερη ενημέρωση, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει στείλει εδώ και μήνες το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά ακόμα δεν λάβει ενημέρωση για την υπογραφή του.

«Από το πανεπιστήμιο Πατρών έχει σταλεί το προσχέδιο και από όσο γνωρίζω, πέρασε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας το έχει διαβιβάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη σχετική επεξεργασία και την υπογραφή», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος