FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα ξανά πόλη του ντοκιμαντέρ!

Ημερομηνία: 15-04-2022 | Συντάκτης:

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επέστρεψε με πλούσιο πρόγραμμα προβολών στην Αμαλιάδα και ολοκληρώνεται σήμερα

  • Λυμπέρης και Καψής οι οικοδεσπότες της τελετής έναρξης

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου- φωτό Πουλχερία Γεωργιοπούλου



Στις κινηματογραφικές αίθουσες και στην προκειμένη περίπτωση στο cine cinema της Αμαλιάδας, επέστρεψε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που φέτος διάγει τον 8ο χρόνο της ζωής του με ένα πλούσιο πρόγραμμα εξαιρετικών ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στην Καλαμάτα και 11 πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ των οποίων και η Αμαλιάδα. Η τελετή έναρξης των προβολών στην Αμαλιάδα, έγινε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε χθες, ενώ οικοδεσπότες της τελετής ήταν ο κ. Γιάννης Λυμπέρης δήμαρχος Ήλιδας και ο κ. Βασίλης Καψής Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας που καλοσώρισαν το κοινό και τους μαθητές στην πρώτη εκπαιδευτική ζώνη.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι ο δήμος Ήλιδας και η Αμαλιάδα μετά από δύο χρόνια πανδημίας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούν ξανά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και ο κινηματογράφος να επιστρέψει στη βάση του, εκεί που είναι η θέση του, δηλαδή στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σημείωσε ακόμα ότι ο δήμος Ήλιδας συμμετέχει στο δίκτυο των πόλεων που το στηρίζουν, ωστόσο σημασία έχει εκτός από τους δήμους να το αγκαλιάσει και ο κόσμος, το κοινό που είναι ο φυσικός αποδέκτης της διοργάνωσης. Τέλος εξέφρασε τη χαρά του που στην τελετή έναρξης στην Αμαλιάδα και στην πρώτη προβολή μεταξύ των θεατών ήταν και μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας απόλαυσαν τα εξαιρετικά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας κ. Βασίλης Καψής, επισήμανε ότι το πρόγραμμα προβολών της Αμαλιάδας περιλαμβάνει 6 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 2 ελληνικά και 4 ξένα (Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) εκ των οποίων τα 4 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα στην Ισότητα («I Am Belmaya/ Είμαι η Μπελμάγια») και ένα από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla, επίσημη προσκεκλημένη της φετινής διοργάνωσης. Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος