FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα γιορτάζει το Σάββατο 18/01 τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Ημερομηνία: 14-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις από τον δήμο Ήλιδας και την Ι. Μητρόπολη Ηλείας

Τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο γιορτάζει όπως πάντα με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Αμαλιάδα, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου με διήμερες θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο  Δήμος Ήλιδας και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Έτσι, την παραμονή το βράδυ, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου και το Σάββατο ανήμερα της εορτής του Πολιούχου, στις 7.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. θα ψαλλεί Όρθρος και Πολυαρχερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με διαδρομή από τις οδούς ΔΑΛΙΑΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΟΣ- ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ και κατάληξη στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ.

Θα ακολουθήσει δεξίωση από τον δήμαρχο Ήλιδας στο  στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και στις 12.15 μ.μ θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Στις παραπάνω θρησκευτικές Ακολουθίες έχουν προσκληθεί υπό του Σεβ.  Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού να συμμετάσχουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και οι Θεοφ. Επίσκοποι Μεσαορίας (Κύπρου) κ. Γρηγόριος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος και Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Το Σάββατο τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στην Αμαλιάδα καθώς η εορτή του Αγίου Αθανασίου είναι τοπική εορτή του Πολιούχου, ενώ στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του δήμου Ήλιδας, μαθητές σε παράταξη στην  Λιτάνευση της Εικόνας που θα συνοδεύσει άγημα της 117 Π.Μ .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος