FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα φιλοξενεί το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ημερομηνία: 23-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Και Έκθεση κόμικς και εικονογράφησης με τίτλο «Εν Αιθρία 9» με έργα 84 ελλήνων δημιουργών

 

Το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, άνοιξε φέτος τις πύλες του στην Καλαμάτα στις 18 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως 27 Ιανουαρίου 2019. Μέρος ωστόσο του προγράμματος θα φιλοξενηθεί και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ των οποίων και στην Αμαλιάδα  από 25 έως 27 Ιανουαρίου όπου θα προβληθούν εννέα ντοκιμαντέρ στο Cine Cinema (Αντ. Πετραλιά & Σμύρνης).

Το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ είναι η Ισότητα των δύο φύλων, και πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα. Το  συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 48 ξένα ντοκιμαντέρ και 15 ελληνικά ενώ η εκπαιδευτική ζώνη 22 ταινίες.

«Εν Αιθρία 9» – Έκθεση κόμικς και εικονογράφησης

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου λειτουργεί στο Cine Cinema της Αμαλιάδας Ομαδική Έκθεση Κόμικς και Εικονογράφησης με τίτλο «Εν Αιθρία 9».

Στην ένατη διοργάνωσή της, η έκθεση παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 84 Ελλήνων δημιουργών. Η σειρά εκθέσεων «Εν Αιθρία» αποτελεί πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού κόμικς Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζοντας σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των κόμικ και της εικονογράφησης με εκείνα πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων. Πάντοτε με θέμα απολύτως ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και «σχολών», στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν. Η έκθεση φιλοξενείται στην Αμαλιάδα με την υποστήριξη της Comicdom Press.

Ενδεικτικά κάποιοι από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην παρούσα έκδοση είναι οι: Ειρήνη Αγγελίδου (Fokshee), Δημήτρης Αγκαράι, Δήμητρα Αδαμοπούλου, Σπύρος-Ευάγγελος Αρμένης, Δημήτρης Βανέλλης και Θανάσης Πέτρου, Ευγενία Βερελή, Παναγιώτης Βλάμης, Βασίλης Γέρκου και Αγγελος Παπουτσής, Ντέννις Γιατράς, Τόμεκ Γιοβάνης, Μιχάλης Κατόγλου, Δάφνη Κεσκινίδου, Θωμάς Κεφαλάς, Σταύρος Κιουτσούκης. Επιμελητές της έκθεσης είναι οι Δημήτρης Σακαρίδης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Μέλανδρος Γκανάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών στην Αμαλιάδα από 25-27 Ιανουαρίου στο  Cine Cinema

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

6 μ.μ.  Sonita | Rokhsareh Ghaemmaghami (90′)

7:30 μ.μ. Guerrilla Voices | Sjoerd van Grootheest (74’)

9 μ.μ. So help me god |Yves Hinant, Jean Libon (100′)

26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ

6 μ.μ. Stranger in Paradise | Guido Hendrikx (60′)

7.30 μ.μ. A tree remembers | Κωνσταντίνος Φόλλας (86′)

9 μ.μ. Queen Mimi | Yaniv Rokah (75′)

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ

6 μ.μ. Transitory lives | Δημήτρης Λαμπρίδης, Thomas Kunstler (55)

7.30 μ.μ. BÎR | Veysi Altay (73′)

9 μ.μ. Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου | Ιωάννης Γρηγορόπουλος  Μιχάλης Αριστείδου (100’)

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της Βουλής των Ελλήνων, του  Υπουργείου Πολιτισμού και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα..

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας,  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», Δήμος Πύλου – Νέστορος, Δήμος Πατρέων, Δήμος Ήλιδας
Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Συνεργαζόμενοι φορείς: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Καλλιτεχνικό Στέκι, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου, Πολιτιστική Αργολική Πρόταση, CAID, Φεστιβάλ αρχαιολογική ταινίας Αγών.

https://www.peloponnisosdocfestival.com/profile/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος