FOLLOW US: facebook twitter

Η αλήθεια και το ψέμα στην εποχή της νέας κανονικότητας

Ημερομηνία: 19-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

 

Μέχρι η αλήθεια να φορέσει τα βρακιά της και να βγει στο δρόμο, το ψέμα και η απάτη έκαναν τον γύρο του κόσμου συνήθιζε να λέει ο Τσόρτσιλ 

Για να πιστέψει ο κόσμος την με βαρύ και αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν δεξιά, έπρεπε η πραγματικότητα και η αλήθεια να στηθούν και να περπατήσουν με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω.

Μια ολόκληρη και επιστημονικά επεξεργασμένη απάτη παραπληροφόρησης, συκοφάντησης και  πλύσης εγκεφάλου, με στόχο την στήριξη ενός ψευδεπίγραφου και έωλου νεοφιλελεύθερου αφηγήματος, στην πραγματικότητα άκρως συντηρητικού και ακροδεξιού, που σήμερα αποκαλύπτεται με σοκαριστικό τρόπο. Οι δήθεν πολέμιοι των…ψεμάτων του Τσίπρα, στήριξαν και στηρίζουν  τις πολιτικές μιας κυβέρνησης της οποίας τα θεμέλια  είναι η μαζική εξαπάτηση, η κακοποίηση της αλήθειας και η κατασκευή μιας βολικής εικονικής πραγματικότητας.

Από πού να τους πιάσει κανείς χωρίς να κινδυνεύει να λερωθεί; Απερίγραπτοι και επικίνδυνοι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη, το δίχως προηγούμενο φιάσκο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο αποκλεισμός μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, η ανεξήγητη επί της ουσίας αποστολή των patriot στο Ριάντ, με κίνδυνο την άμεση εμπλοκή της χώρας μας σε περιπέτειες που θα στοιχίσουν πανάκριβα.

Δημόσια αγαθά, παιδεία, υγεία, ενέργεια παραδίνονται καθημερινά στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα. Το τσουνάμι των επενδύσεων που θα άλλαζαν ριζικά την εικόνα της χώρας, αντικαταστάθηκε από το τσουναμι των καθημερινών λεκτικών προκλήσεων φασιστικής κοπής και νοοτροπίας με επικεφαλής τον άρτι…μεταμεληθέντα…αντισιωνιστή Άδωνη.

Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής πάνω από 4%, κατάργηση της 13ης σύνταξης, φαλκίδευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διάλυση του Σώματος επιθεώρησης εργασίας, αφαίρεση πλήρως της προστασίας πρώτης κατοικίας. Επειδή όμως ούτε ο Θεός ευλογεί το άδικο, εδώ θα πρέπει να πιστώσουμε μια ιδιαίτερη κυβερνητική επιτυχία που ακούει στο όνομα ΄΄προσφυγικό΄΄. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να βλέπουν οι Συριζαίοι, οι πολιτικά ερασιτέχνες, οι βουτηγμένοι στις ιδεοληψίες και τις…δήθεν ανθρωπιστικές αρχές πως χειρίζονται τέτοιας σημασίας ζητήματα από τα άριστα, επιτελικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

Μέχρι η αλήθεια να φορέσει τα βρακιά της και να βγει στο δρόμο, το ψέμα και η απάτη έκαναν τον γύρο του κόσμου, συνήθιζε να λέει ο Τσόρτσιλ και δεν είχε καθόλου άδικο. Ο νοών νοείτω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος