FOLLOW US: facebook twitter

Η αγορά της Αμαλιάδας αποκτά ταυτότητα!

Ημερομηνία: 18-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Εγκρίθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου-Open Mall από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με 1,9 εκ. ευρώ

Τη δική της ταυτότητα, αποκτά η αγορά της Αμαλιάδας καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ήλιδας για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου – OPEN MALL Αμαλιάδας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο προϋπολογισμού 1.898.046,31 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται μέσα από το ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να συνεργαστούν σε μια κοινή προσπάθεια και ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με στόχο την ενίσχυση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, μετατρέποντας το εμπορικό κέντρο της πόλης σε μια σύγχρονη αγορά.

Ήδη για το πρόγραμμα έχει γίνει μια ενδελεχής δημόσια διαβούλευση με τις επιχειρήσεις της Αμαλιάδας, οι οποίες επιθυμούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της όψης του κέντρου. «Συνεργαζόμαστε – Αναβαθμιζόμαστε – Αποκτούμε ταυτότητα» είναι το τρίπτυχο και η βασική αρχή της δημιουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου,  θέτοντας τις βάσεις για την πλήρη αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου με αφετηρία την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στοχεύουν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητική της περιοχής και στην οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Ειδικότερα για το Open Mall Αμαλιάδας προβλέπονται οι δημιουργία των εξής υποδομών:

-5 χώροι στάθμευσης

-Ράμπες ΑμΕΑ

-154 Νέα φωτιστικά τύπου LED

-50 Παγκάκια

-20 Νέοι μικροί κάδοι απορριμμάτων

-18 Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

-Δημοτικές τουαλέτες

-Θερινό Σινεμά

-Ειδικοί χώροι αφισοκόλλησης / γκράφιτι

-Infokiosk

-Έξυπνο ηλιακό δένδρο

-Έξυπνο ηλιακό παγκάκι

-Πινακίδες επιχειρήσεων κοινού σχεδιασμού

-Στέγαστρα και συστήματα σκίασης

-Τέντες κοινού σχεδιασμού

-Ράμπες ΑμΕΑ καταστημάτων

-Χρωματισμοί και διαμορφώσεις προσόψεων

-Ηλεκτρονικές πινακίδες προβολής των επιχειρήσεων

-Έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικών αγορών και κοινό ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop)

-Ψηφιακό Λογότυπο

-Σήμανση ιστορικών / σημαντικών κτιρίων

-Προτομή Πύρρωνος του Ηλείου

-Πάρκο γλυπτών

-Επιδιόρθωση / ανάδειξη νεροσυρμών και σιντριβανιών

-Αποχέτευση όμβριων υδάτων οδού Πύρρωνος

-Γιορτές σχολικού θεάτρου Ήλιδας

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για την Αμαλιάδα είναι 1.898.046,31 ευρώ, από τα οποία 400.000 ευρώ αφορούν δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου και των επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ένταξης: «Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι με μεθοδική δουλειά καταφέρνουμε να χρηματοδοτήσουμε έργα, τα οποία αλλάζουν την όψη της πόλης και συνολικά αναβαθμίζουν τον Δήμο μας. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό μας σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναβαθμίσει και θα ομορφύνει το εμπορικό κέντρο της Αμαλιάδας. Στόχος μας είναι να τονώσουμε την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουμε ένα κέντρο όμορφο, σύγχρονο, προσβάσιμο και ευχάριστο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.  Το Open Mall αποτελεί συνέχεια της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε έργα και υποδομές στην πόλη, που θα συμβάλλουν στην πραγματική ανάπτυξη. Αναπόσπαστο κομμάτι προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η τόνωση της οικονομίας εντός πόλης.

Το πρώτο βήμα για την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στα καταστήματα της πόλης μας ήδη το κάναμε με την γενναία μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα, ενώ ακολουθούν και πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν στην ώρα τους!»

Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ:

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς ένα σημαντικό έργο για την Ηλεία και συγκεκριμένα την περιοχή της Αμαλιάδας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με αφορμή το γεγονός της έγκρισης του έργου δήλωσε τα εξής: «Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο τον αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων μορφών οικονομικής δραστηριότητας, ενδελεχούς μελέτης και αντίστοιχων στοχευμένων παρεμβάσεων, με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και δίκαιη, διαφανή, ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών πόρων, προς όφελος της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και, συνεπώς, του δημοσίου συμφέροντος, του συμφέροντος των πολλών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος