FOLLOW US: facebook twitter

Η «Αγέλαστη Πολιτεία» στο Λαζαράκειο

Ημερομηνία: 18-12-2019 | Συντάκτης:
Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το  παιδικό θεατρικό εργαστήρι της Θ.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ που παρουσιάζουν το Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι των αδελφών Κατσιμίχα

Την πρώτη τους θεατρική παράσταση  για να μπούμε δυναμικά στο κλίμα των Χριστουγέννων, παρουσιάζουν με δωρεάν είσοδο, την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Λαζαράκειο, οι μικροί του θεατρικού εργαστηρίου της Θ.Ο «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας , με τίτλο «Αγέλαστη Πολιτεία». Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι των αδελφών Κατσιμίχα σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα με βοηθό σκηνοθέτη την κόρη του Ντέμη και με την συνεργασία της μουσικού Ελένης Σκορδίλη.

Στην παράσταση συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, μέλη του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου  και όπως λέει ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας « η παράσταση από τα παιδιά μας, τα “ερασιΤΕΧΝΑΚΙΑ” ,  αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα, αυτά που πάνε σχολείο και αυτά που πάνε στην δουλειά! Γιατί όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας!»

Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι της Ομάδας, ξεκίνησε το 2018, με στόχο να αποκτήσουν και οι μικροί θεατρική παιδεία και να μπορέσουν να στήσουν και παιδικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές παιδιά.

Φέτος λοιπόν, παραμονές Χριστουγέννων και ενώ η παιδική θεατρική ομάδα έχει πλέον ωριμάσει και έχει λάβει πολλά μαθήματα θεατρικής παιδείας, αποφάσισαν να δώσουν την πρώτη τους παράσταση επιλέγοντας το βιβλίο-παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» , μια κορυφαία ίσως στιγμή της καριέρας των αδελφών Κατσιμίχα, καθώς έχουν βάλει όλο τους το συνθετικό ταλέντο και το έχουν δέσει υπέροχα με το συγγραφικό τους ταλέντο, ξεδιπλώνοντας μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία που κρύβει συγκίνηση, χαρά και πολύ γέλιο και κυρίως όλα αυτά μπορεί να τα κατανοήσει ένα μικρό παιδί.

H διαχρονική ιστορία της Αγέλαστης Πολιτείας με τους σκυθρωπούς και θυμωμένους κατοίκους της, που δεν λένε ούτε καλημέρα μεταξύ τους, αλλά έχουν μπει στο τριπάκι της ρουτίνας και της καθημερινότητας, χωρίς να διασκεδάζουν και να χαίρονται τη ζωή, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο αρχηγός των καλικάντζαρων, ο Μανδρακούλος, είναι μια πληθωρική προσωπικότητα, που φωνάζει, βρίζει και δίνει εντολές, αλλά κανένας δεν υπακούει και αυτό κάνει τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια. Οι καλικάντζαροι, θα δώσουν τα Χριστούγεννα το μαγικό βοτάνι στην Αγέλαστη Πολιτεία, το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων και τίποτα στην Αγέλαστη Πολιτεία δεν θα είναι όπως πριν.

Το παραμύθι που είναι μια ωδή στην αγάπη, στο κέφι, στην τρέλα, στον σεβασμό για την διαφορετικότητα, το σεβασμό και την αγάπη στα ζώα, περνά τα μηνύματά του στον ακροατή από την αρχή… !

Αποτέλεσμα εικόνας για αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος