FOLLOW US: facebook twitter

Hubu re Cross border show στον Πολυχώρο Αμαλιάδας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία: 19-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP: “Accessibility for social and cultural inclusion”, ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ: “Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη”, θα παρουσιαστεί  στην Αμαλιάδα η παράσταση “Hubu Re” από νέους έλληνες και ιταλούς. Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο αριστούργημα UBU RE του Alfred Jarry. Η παράσταση θα δοθεί το επόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του δήμου Ήλιδας.

Νέοι με αναπηρία ή χωρίς, που μένουν στην Απουλία της Ιταλίας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνεργασίας, μέσω ενός κλασσικού θεατρικού έργου, που γράφτηκε από τον Jarry σεηλικία μόλις 16 ετών.

Η παράσταση στρέφεται γύρω από το αριστούργημα του Alfred Jarry «Ubu the King», που με την ευκαιρία αυτή μετονομάζεται σε «Hubu Re» για να υπογραμμίσει την παρουσία της αναπηρίας, η οποία συνήθως συνδέεται με το γράμμα H.

Η διασυνοριακή παράσταση «Hubu Re», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Έργο «Cross the Gap – Διασχίζοντας το κενό», είναι αποτέλεσμα εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσω διασυνοριακών εργαστηρίων (ένα θεατρικό εργαστήριο και ένα εργαστήριο σκηνογραφίας στην Ιταλία, ένα μουσικό εργαστήριο και ένα εργαστήριο ραπτικής στην Ελλάδα).

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος