FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές μαθητών στο ολοήμερο σχολείο

Ημερομηνία: 11-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σύμφωνα με την  Απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο σχολείο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους. Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τους διευθυντές και τους προϊστάμενου των δημοτικών σχολείων, καθώς δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής.

H απόφαση προβλέπει ότι, προκειμένου να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον 10 παιδιά. Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 8, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Εγγραφές μαθητών στα Ολοήμερα

Για την ίδρυση Ολοήμερου Προγράμματος ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Εγγραφή τουλάχιστον του 1/3 του μαθητικού πληθυσμού στο ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα για τα μονοθέσια σχολεία και εγγραφή τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητών/τριών για τα διθέσια και τριθέσια σχολεία.

β) Εγγραφή τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητών/τριών για τα τετραθέσια και πενταθέσια σχολεία.

γ) Εγγραφή τουλάχιστον δέκα (10) μαθητών/τριών για εξαθέσια και άνω σχολεία.

Οι εγγραφές των μαθητών γίνονται με σχετική αίτηση/δήλωση των γονέων τους και οι διευθυντές/προϊστάμενοι των σχολείων κάνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις χωρίς προϋποθέσεις.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος